Videolla: emulaattori tarjoaa kierroksen Windows Phone 8:n käyttöliittymään

Kuukausia sitten ensimmäisen kerran julkisuuteen esitelty Windows Phone 8 on edelleen monelta osin suuri kysymysmerkki. Toki tiedämme laajasti sen parannuksista rautaominaisuuksiin, mutta itse alustan ja sen käyttöliittymän parannuksista on tietoa saatavilla vielä kovin vähän.

Microsoftin tuotteisiin erikoistunut wpcentral on päässyt kokeilemaan Windows Phone 8 SDK -kehitystyökalun virallisen version emulaattoria. Ikävä kyllä edes se ei paljasta suuria mullistuksia. Sivuston mukaan tämä voi tarkoittaa, ettei mitään erikoista ole enää luvassa tai että Microsoft on poistanut emulaattorista uusiin ominaisuuksiin viittaavia toimintoja.

Ensimmäiset Windows Phone 8 -puhelimet saapuvat markkinoille loppuvuodesta. Alusta tarjoaa aiempaa monipuolisemman kotinäkymän sekä tukee muun muassa moniydinsuorittimia ja NFC-teknologiaa. Lukitusnäkymää on viilailtu laajemmilla ilmoituksilla, joita käyttäjä pääsee hallitsemaan asetuksien kautta.

Lähde: wpcentral

10 kommenttia

 1. ” Ikävä kyllä edes se ei paljasta suuria mullistuksia. ”

  Vuoden understatement.

  ”Sivuston mukaan tämä voi tarkoittaa, ettei mitään erikoista ole enää luvassa tai että Microsoft on poistanut emulaattorista uusiin ominaisuuksiin viittaavia toimintoja.”

  Itse veikkaisin ensimmäistä vaihtoehtoa, mutta mielellään olisin väärässä. Ankea maku jäi tuosta, vaikka ko. video ei tietenkään kaikkea paljasta.

 2. Sinäänsä hyvä uutinen, että lähestulkoon kaikki nuista ominaisuuksista on löytynyt myös vuodetusta 7.8:sta

 3. En ymmärrä tota MS:n logiikkaa että yksi laattaa enemmän yhteen riviin = monipuolisempi

  1. Eihän se niin olekkaan, vaan laattoja saa tuon jälkeen kolmea eri kokoa ja niitä pikkulaattoja mahtuu itseasiassa kahdeksan yhteen nykyisten laattojen kokoiseen ”riviin”. Riippuen miten lasket, niin yhteen riviin saa 2-6 laattaa enemmän.

   Mutta on se nyt sanomattakin selvää, että tuo uusi laattojen koko mahdollistaa paljon monipuolisemman aloitusruudun, senhän nyt näkeekin jo yhdestä kuvasta.

   Android menee tässä vielä sataa ohi monipuolisuuden kanssa, mutta esim. iOS häviää WP8:lle aloitusruudun monipuolisuudessa. Naura vaan ”yksi laatte enemmän yhteen riviin”, mutta iOS:llä se on neljä ikonia yhteen riviin ja se on piste siinä. *MITÄÄN* muuta et voi tehdä. Mallista riippuen näitä rivejä on sitten 4 tai 5. Se on *siinä*. Voit vaihtaa taustalla näkyvän kuvan ja ikonien järjestystä, mutta siinä *kaikki*.

   Vaikka itse pidän iOS:ää parempana ja kauniinpana käyttiksenä kuin WP:tä (simppeli ja siisti se on, omasta mielestäni vain kilpailuun verrattuna auttamattoman ruma), niin iOS häviää rankasti kustomoitavuudessa lähes kaikelle muulle mitä on saatavilla. Hiivatti Symbianissakin pystyi valitsemaan staattisen tai ”dynaamisen” aloitusruudun. Applella et pysty valitsemaan kuin ikonit, ja niiden järjestyksen, et edes asettelemaan niitä haluamiisi kohtiin, kun puhelin järjestää ne automaattisesti niin ettei jää ”tyhjiä” väliin.

   Että siinä suhteessa, jos ”yksi laattaa enemmän yhteen riviin” ei ole monipuolista, niin iOS:ssä ei ole monipuolisuudesta kuultukkaan.

   1. Suosittelen tutustumaan Cydiasta löytyvään tweakkiin nimeltä Iconoclasm. Screenshot: http://goo.gl/BXQzn
    Antaa hieman enemmän vapautta tuohon iOS -käyttiksessä olevaan ”ongelmaan”. Jailbreak tottakai vaaditaan jotta saat muokattua hyvää käyttistä entistä paremmaksi.

 4. upea laite, muotoiluun selvästi panostettu (marko). kaareva pohja lepää luontevasti kämmentä vasten. helppo navigoida myös yhdellä kädellä.

  vahvistaa nokian ja microsoftin ekosysteemiä edelleen. toiminnallisessa kokonaisuudessa on vielä tabletin kokoinen aukko, joka paikkaantuu vuodenvaihteen tienoilla.

  lumia 920 sisältää monia, monia uudistuksia, loistavan kameran, langattoman latauksen ja uuden aloitusnäytön lisäksi.

  t. osakkeenomistaja

 5. Sen verran tulee veronpalautusta, että pari kappaletta tullaan perheeseen näitä Lippulaiva Lumia tuotteita hankkimaan.

 6. Asiasta kukkaruukkuun, minusta nuo ”vaatii WiFi verkon” rajoitukset ovat täysin naurettavia virityksiä. Miksi ne edes ovat siellä? Minkä takia? Miksi WiFi verkko olisi mitenkään parempi lähettää mitään kuvia kuin 3G:n yli? En vain millään ymmärrä.

  Monella ei edes ylipäänsä *ole* mitään WiFi verkkoa ja todella, todella monella (ainakiin täällä Suomessa) WiFin lähetysnopeus on itseasiassa PALJON pienempi kuin 3G:n eli.

  Itsellänikin ero on todella huomattava. Asun alueella johon ei ole saatavilla kaapelia ja vaikka download nopeus onkin ihan siedettävä 24Mbps, niin ADSL:n teoreettinenkin maksimi upload nopeus on 2Mbps. Käytännössä tämä on yleensä vähän alle 1Mbps.

  Kun taas 3G verkkoa pitkin upload kaista on ihan halpis-/vanhalla puhelimellakin tuo sama 2Mbps (esim. HTC Desire, Samsung Wave), nykyiset jo parikin vuotta vanhat puhelimet käyttävät jo 5.76Mbps upload nopeutta. (esim. iPhone 4, Galaxy S, jne.). Tuolla on jo huomattava ero ADSL:n nopeuteen.

  Itseäni ainakin kovasti riippi aina, jos joku ominaisuus on pakotettu käyttämään WiFi:ä, koska omalla kohdallani tämä yleensä tarkoittaa hitaampaa toimintaa kuin 3G:llä. Onneksi esim. Google Play Store vain ilmoittaa että kannattaisi käyttää WiFi:ä, mutta antaa silti tehdä latauksen 3G:n kautta.

  1. Varmaan jenkkilässä vika. Siellä on niin surkeat kännykkäverkot, että menis varmaan koko verkko kyykkyyn, jos ihmiset latailisi kaikkea 3G:llä. 😀

   1. Hyvin luultavasti tuo yksi suuri syy. Toinen on luultavasti se, että ainakaan tietääkseni jenkkilässä ei ole olemassa mitään suomalaisten mobiililaajakaista-lisäpalvelua vastaavia tuotteita, ilman että pitää maksaa itsensä vararikkoon. Muistelisin, että lähes kaikissa on datakatto ja hinnat ovat silti suomalaisia liittymiä paljon, paljon kalliimpia.

    En siltikään ymmärrä, miksi se pitää tehdä noin. Miksi vaatia se WiFi? Miksei tehdä vain (esimerkiksi) kuten Androidissa ja antaa silti mahdollisuus käyttää 3G verkkoa käyttäjän niin halutessa. Ilmoittaa vaan selvästi, mikä on oletusarvoinen mielipide tästä asiasta.

Kommentointi on suljettu!