Apple ei mainosta karttojaan enää tehokkaimpana karttapalveluna

Ei ole varmaan vaikea arvata, mihin osa-alueeseen Apple tulee panostamaan tulevissa iOS-päivityksissään. Kehityksen kohteena tulee olemaan iOS 6:ssa esitelty karttapalvelu, jonka ryntäys markkinoille epäonnistui täydellisesti. Toivottavasti todellista korjausta ei jouduta odottamaan kokonaista vuotta, vaan Apple saisi palvelunsa kuntoon seuraavien kuukausien aikana. Ikävä kyllä yhtiö ei ole tarjonnut vielä juurikaan tietoa siitä, miten ja millaisella aikataululla se aikoo karttapalvelunsa ongelmakohtiin puuttua.

Palvelun heikkoa tasoa on ehtinyt pahoittelemaan jo Applen toimitusjohtaja Tim Cook, joka on kehottanut kuluttajia katsastamaan vaihtoehtoisia karttasovelluksia yhtiön korjatessa omassa esiintyneet ongelmat. Lisäksi Apple on poistanut sivultaan tekstin, jossa se hehkuttaa tarjoamaansa karttapalvelua markkinoiden kauneimmaksi ja tehokkaimmaksi.

Jatkaakseen voittokulkuaan mobiilimarkkinoilla Apple tarvitsee mobiilialustaansa toimivan karttapalvelun ilmaisella autonavigoinnilla. Tämä siksi, että ominaisuus löytyy jo Androidista ja Windows Phone 8:sta. Navigoinnista on tullut luonnollinen osa älypuhelinten ominaisuuksia kuvaamisen ja verkkoselaamisen tavoin.

Lähde: pocketnow.com