Uudella iPhone 5:llä menestyksekäs avajaisviikonloppu myös Suomessa

Applen kuudennen sukupolven iPhone on otettu hyvin vastaan myös suomalaisten kuluttajien keskuudessa. Uutuus on noussut paikallisten operaattoreiden syyskuun myydyimpien puhelinten listoille, vaikka se ehti olla saatavilla vain muutaman päivän. Apple toi iPhone 5:n Suomeen 28. syyskuuta.

Parhaiten iPhone 5 menesty Elisalla, jonka listalta se nappasi kärkipaikan. DNA:lta lohkesi kakkossija ja Soneralla iPhone 5 oli syyskuun neljänneksi myydyin puhelin. Soneran osalta kärkipaikan valtasi Applen edellisen sukupolven lippulaiva, eli iPhone 4S, jonka hinta tipahti uutuusmallin saapuessa myyntiin. DNA:lla myydyin puhelin oli syyskuussa Samsung Galaxy S III.

Uuden iPhonen ensimmäiset myyntipäivät osoittivat erissä maksamisen suosion. Suuri osa ostaa tänä päivänä puhelimensa luottokaupalla. Tarjoamamme mahdollisuus maksaa korottomasti ja kuluttomasti kuukausierissä ilman pakollista liittymäkytkyä antaa yhä useammille mahdollisuuden ostaa haluamansa puhelin”, kommentoi Elisan liittymäliiketoiminnan johtaja Henri Korpi.

Loistava avajaisviikonloppu viittaa siihen, että iPhone 5 tulee nousemaan menestykseksi myös Suomessa. Loppuvuodesta kilpailu kuitenkin kovenee, kun Nokia saa markkinoille seuraavan sukupolven Lumiansa. Ne tulevat varmasti olemaan kovassa huudossa suomalaisten keskuudessa.

DNA:n myydyimmät puhelimet syyskuussa:

 1. Samsung Galaxy S III
 2. iPhone 5
 3. Samsung Galaxy S II
 4. Samsung Galaxy Xcover
 5. Nokia 113 (peruspuhelin)
 6. Nokia Lumia 610
 7. Samsung Galaxy Y
 8. Nokia Lumia 800
 9. Nokia C2-01 (peruspuhelin)
 10. iPhone 4S

Elisan myydyimmät puhelimet henkilöasiakkaille syyskuussa 2012:

 1. Apple iPhone 5
 2. Samsung Galaxy S III
 3. Samsung Galaxy S II
 4. Nokia Lumia 610
 5. Nokia C2-01
 6. Samsung Galaxy Xcover
 7. Apple iPhone 4S
 8. Nokia Lumia 800
 9. Samsung Galaxy Gio
 10. Nokia Lumia 900
 11. Nokia 300
 12. Nokia Lumia 710
 13. Nokia 500
 14. Nokia C5-00 5MP
 15. Apple iPhone 4

Sonera Tukun myydyimmät puhelimet syykuussa:

 1. Apple iPhone 4S
 2. Samsung Galaxy Gio
 3. Nokia Lumia 800
 4. Apple iPhone 5
 5. Samsung Galaxy XCover
 6. Samsung Galaxy S III
 7. Nokia Lumia 610
 8. Nokia C5-00
 9. Nokia Lumia710
 10. Nokia Lumia 900

5 kommenttia

 1. Yhden viikonlopun aikana puhelin siis myi Elisalla enemmän kuin mikään muu koko kuukauden aikana..

 2. iUskonto on omituinen mielentila. Apple-faneille menisi kaupaksi varmaan tiiliskivikin, jos siihen olisi liimattu omenalogo :p

  1. IVihaaminen se vasta outo mielentila onkin…

   Olen oikeasti jossain määrin huolissani tästä ilmiöstä ja mihin se vielä johtaa, se kun on pahentunut vuosi vuodelta ja tänäpäivänä kun katsoo sitä touhua niin ei ole todellakaan tervettä.

   1. Samaa mieltä molemmista. Kumpikin ääripää kammottaa mieltäni kovasti. Ihan kuin eivät pystyisi käsittelemään tosiasioita sellaisena kuin ne ovat. Itseasiassa iFanaatikot ja iVihaajat ovat hyvin, hyvin samanlaisia keskenään. Kumpikaan ei kuuntele järjen puhetta ja kumpikin on vain täynnä omaa mielipidettään joka ei välttämättä edes perustu mihinkään todenperäiseen. En vain ymmärrä.

    Yhden asian olen huomannut: Suuri osa kärkevimmistä iVihaajista ei ole koskaan itse käyttänyt vihaamaansa iTuotetta, eivätkä koskaan edes aio siihen koskea. Itse olen vakaasti sitä mieltä, että tällaisten henkilöiden puheet kannattaisi vaan suoraan pistää ohi korvien. Miten ihmeessä mielipide voi perustua mihinkään todenperäiseen, jos ei itse sitä ole käyttänyt? Vähän niinkuin ihminen vihaisi kaurapuuroa ja väittäisi sen maistuvan paskalle, mutta ei ole koskaan syönyt kaurapuuroa, eikä paskaa. Mihin se mielipide silloin perustuu? *Ennakkoluuloihin*

    Kummallakin puolella aitaa on niin fanaattista sakkia, että jokupäivä vielä nähdään uutisissa että iTuoteella on tapettu joku. En yhtään ihmettelisi.

    Minusta se on ihan hyvä laite omine hyvine ja huonoine puolineen siinä missä Lumiat ja Galaxytkin. Toisille sopii toiset, toisille toiset. Ei siinä mitään sen kummempaa ole. Yksikään laite ei ole ehdottoman täydellinen, aina on joku ominaisuus tai funktio joka on toisen mielestä parempi toisessa laitteessa, vaikka toinen ylistäisi sitä parhaana maan päällä.

    1. iFanaatikoissa ja iVihaajissa on yksi suuri ero: iFanaatikot ovat aina oikeassa kaikessa ja iVihaajat väärässä.

Kommentointi on suljettu!