Applen vastaus kameraongelmiin: ”Pitelette sitä väärin”

Applen viimeisin taidonnäyte, iPhone 5, sai uusimman kolhun kevyeen alumiinirunkoonsa vajaa viikko sitten, kun käyttäjät alkoivat raportoida kummallisesta kameraa koskevasta ongelmasta. Kameralla kuvaavat huomasivat ongelmia, kun kuvaan ilmaantui purppuraa sumua tietyissä valo-olosuhteissa. Nettiyhteisö epäili syyksi uuden puhelimen Sapphire-lasia, joka taittaisi linssin kulmasta pilkistävän kirkkaan valon purppuraksi. Apple antoi tilanteelle kuitenkin oman selityksensä.

@weaksauce12

Yhdysvaltalainen Gizmodo -verkkojulkaisu sai tällä viikolla lukijaltaan käsiinsä Applen vastauksen kyseilyihin kameraongelmista. Yhtiö tarjoaa viestissään simppeliä ratkaisua kuvaustilanteisiin: kääntäkää kamera poispäin valosta. Lyhykäisyydessään vastaus menee näin:

Matt,

Tiimimme tekniseltä puolelta antoi minulle tämän tiedon, ja ehdotammekin, että ottaessasi kuvia käännät kameran poispäin kirkkaasta valosta. Näyttämisssäsi kuvissa esiintyvä purppura sumu on normaalia kameran käyttäytymistä. Jos haluat olla minuun yhteydessä…

Terveisin,
Debby
AppleCare Support

Lukijan otettua yhteyttä Appleen, puhelimessa hänelle sanottiin tapahtuneen olevan hyvin outoa. Lopputulos oli kuitenkin se, että purppura sumu on yksi kameran ominaisuuksista.

Ovatko Mobiiliblogin lukijat huomanneet samaa ominaisuutta uusissa iPhone-kameroissaan?

10 kommenttia

 1. Pienellä testailulla ip 5:ssa saa tuollaisen purppuran täplän aikaiseksi kattolampusta, tai jostain muusta valosta kun sopivasti kääntää puhelinta. Kieltämättä vähän pettynyt olo tämän ja kartta sekoilujen takia. Toivottavasti päivitykset korjaa nämä.

  Eipä tarvi tällä onneksi kuvia ottaa kun on järkkäri.

  1. …ja soittaakkin voi nokian puhelimella, et mihin tätä iphoonia oikein tarvii..

   1. Loistava mainos, osuu kyllä niin iFanipoikaan kun vaan voi.

    Lisää näitä, nyt kun Nokialla on taas markkinoiden paras tuote niin miksipä ei sitä mainostettaisi.

    1. Miten niin taas? nokialainen ei koskaan ole ollut eikä koskaan tule olemaan markkinoitten paras tuote. Jo ennen ensimmäistä iPhonea nokian tuotteet olivat huonompia kuin lankapuhelimet

    2. Raef höpöttelee omiaan.. Tottakai Nokia on jossain vaiheessa myynyt markkinoiden myydyintä (=parasta?) puhelinta..

 2. Itse sain kyllä saman efektin aikaan iPhone 4S:llä. En ole aiemmin edes huomannut moista. Syntyy yleensä kirkkaan valon reuna-alueille. Ilmeisesti suuri kontrastiero korostaa myös tuota. Noin voimakkaasti, kuin tuossa uutiskuvassa, en kuitenkaan ole saanut tuota aikaan.

 3. Softapäivitys tulee varmasti korjaamaan tuon fiban. Kyse on siitä, että Apple on monien muiden valmistajien tavoin laittanut kamerasoftan lisäämänä värikylläisyyttä ja kontrastia olan takaa jokaiseen kuvaan, jotta melko vaatimaton sensori saadaan tuntumaan paremmalta.

  Muistan N8:n julkaisun aikaan käytyjä keskusteluita siitä, kuinka Nokia tuottaa mieluummin hyvälaatuisen ”raakakuvan”, jota on sitten mahdollista edioida mielensä mukaan, vaikkapa värikylläisiksi kontrastihirviöiksi. Lumia mallistossaan Nokia on mielestäni kuitenkin syyllistynyt tähän ”leikkikamera” touhuun, ja ensimmäisen sukupolven Lumiat ottavat todella typeriä kuvia. Usea softa päivitys on kuitenkin parantanut tilannetta.

Kommentointi on suljettu!