Microsoftilta kuitenkin oma puhelin?

Kuvan laite ei esitä Microsoftin mahdollisesti tulevaa puhelinta.

Surface-tabletin julkaisun jälkeen Microsoftin on arveltu haaveilevan oman älypuhelimen julkaisemisesta. Uusimpien tietojen mukaan Microsoft aikoo myös toteuttaa tämän haaveen ja tuoda markkinoille omalla brändillä varustetun Windows Phone 8 -puhelimen. Markkinoille laite saapuisi kuitenkin vasta 2013 ensimmäisen puoliskon aikana. Asiasta kertoo mobiilialaan erikoistunut BGR-verkkosivusto.

Luotettavaan lähteeseensä vedoten BGR kertoo Microsoftin tähtäävän laitteensa suoraan älypuhelinmarkkinoiden kovimpaan kärkeen, kamppailemaan Apple iPhone 5:n ja Samsung Galaxy S III:n kanssa. Puhelin tulisi sijoittumaan Surface-sarjaan aikaisemmin esitellyn taulutietokoneen tavoin. Laitteen kehittelyn sanotaan olevan aivan loppusuoralla. Esittely voisi mahdollisesti tapahtua jo seuraavien kuukausien aikana.

Huhu viittaisi siihen, että Microsoft pyrkii luomaan Googlen Nexus-laitteiden kaltaista sarjaa Windows Phonen 8:n ympärille. Erona on kuitenkin se, että Google tekee laitteensa yhdessä Android-valmistajien kanssa. Microsoft on näillä näkymin luomassa puhelimensa yksin. Tämä saattaa aiheuttaa kränää varsinkin Nokian suunnalla, jonka tulevaisuus on pitkälti kiinni Windows Phone 8 -puhelimissa.

Kommentti: Microsoftin älypuhelinstrategia täysin hukassa?

Kova halu menestyä mobiilimarkkinoilla on saanut Microsoftin ottamaan käyttöön kaikki mahdolliset keinot. Ensin solmittiin liitto Nokian kanssa, joka ei kuitenkaan viimeisimpien liikkeiden valossa ole ainakaan Microsoftille kovin erityinen. Yhtiö nimittäin julkaisi HTC:n kanssa Windows Phone -brändiä kantavat 8X– ja 8S-puhelimet. Jos mukaan lisätään vielä Microsoftin oman puhelin, voidaan kysyä, mikä ohjelmistojätin strategia mobiilimarkkinoilla lopulta on?

Oman puhelimen sijaan Microsoftin tulisi panostaa itse alustan kehittämiseen ja sovelluskehittäjien palkitsemiseen. Useat tärkeät sovellukset ovat edelleen pahasti Android– ja iOS-versioita jäljessä. Kehittäjät täytyisi samalla saada hyödyntämään luovemmin Windows Phonen ainutlaatuista käyttöliittymää.

Nokian kannalta Microsoftin oma puhelin heikentäisi yhtiön menestysmahdollisuuksia lähinnä Yhdysvalloissa. On nimittäin varsin selvää, että Surface-puhelimen päämarkkina-alue tulisi ainakin aluksi olemaan juurikin rapakon takana.

Lähteet: BGR & deviantART

4 kommenttia

 1. Eiköhän tuo olisi yksinkertaisempaa vaihtaa vaan Lumioiden kannessa Nokian logo Microsoftiksi? Sen verran jalan alla Nokia jo on tuossa liitossa, että sama vaikka muuttuisi virallisesti Microsoft Lumia divisioonaksi. Sinällään sama koska Windows Phone ei tule menestymään. Windows Phone 7 ei valtavista mainostuksista huolimatta menestynyt. Nokialla oli neljä Lumia mallia (WP 7.5) jotka olivat laajalti myynnissä. Myynti jäi vaatimattomaksi. Miten siis vain kaksi mallia (920&820) jotka ovat paljon suppeammin myynnissä ja kalliita malleja (610 ja 710 verrattuna), myydä muka enemmän? Ei mitenkään, Nokian markkinaosuus tulee tippumaan loppuvuonna selvästi. Sitä myötä myös Windows Phone supistuu.

 2. Update: A Microsoft spokesperson has issued the following response to Neowin: ”We are big believers in our hardware partners and together we’re focused on bringing Windows Phone 8 to market with them.”

  Address : http://www.neowin.net/news/rumor-microsoft-making-smartphone-for-2013-release

  Elikkä OEM:ien kanssa WP 8 sisäänajoon ja sitten…

  Stephen Elop’s exact words:

  I have no indications they are planning to do their own phone. They can do it if they so choose.

  Address : http://www.phonearena.com/news/Microsoft-not-planning-its-own-phone-says-Stephen-Elop_id35127

  Noista kahdesta kommentista voi jo lukea paljon rivien välistä. Ja mitä Elopin kommenttiin tulee, tuskin miehelle enää kerrotaan kaikkea mitä Microsoft suunnittelee.

 3. Näyttää olevan jo tarpeeksi haasteellista myydä Windows -puhelimia, vaikka niihin on printattu nimiä, kuten Nokia, HTC tai Samsung. Mikäli ko. käyttöjärjestelmällä toimivan puhelimen kannessa lukee Microsoft, niin siinä onkin tekemistä markkinointiosastolla ja myyjäportaassa, että edes muutama sellaisen laitteen ostaa.

  Ainut mitä MS tuolla saisi, olisi oman nimen likaaminen entistä pahemmin ”sinisine” ruutuineen puhelimessa ja karkottamalla ehkä Windows-leiristä epävarmat valmistajat omiin projekteihinsa + avoimiin järjestelmiin. Balmerin ajatus tämä voisi olla, koska on se niin huono idea. Se mieshän ei ole osannut lukea tätä markkinasektoria tunnetusti pätkääkään, esimerkkinä hänen arvio siitä, että iPhone ei tule oemaan iso juttu, etc.

 4. Elopin ”oljenkorsi” Microsoft-puhelin -jupakassa on, että heillä on oikeuksia tehdä WP alustalla asioita, mitä muilla yhteistyökumppaneilla ei ole. Elop sanoo myös Microsoftin olevan tiettyjen oikeuksien ulkopuolella. Uskon että Microsoftin lakiosastolla on kuitenkin halutessaan paljonkin sanottavaa siihen, kuinka paljon Microsoft voi omaan alustaansa vaikuttaa.

  Todella harmillista Nokian kannalta!

Kommentointi on suljettu!