Nexus 7 Suomeen 15. lokakuuta

Suomalaiset pääsevät vihdoin muutaman viikon päästä Googlen ja Asusin yhteistyönä syntyneen Nexus 7 -tabletin kimppuun. Innokkaimmat voivat jo ennakkotilata taulutietokoneen kotimaisilta jälleenmyyjiltä. Kauppoihin uutuus saapuu virallisesti Pohjolassa 15. lokakuuta 269 euron hintaan.

Nexus 7 on Googlen Nexus-laitesarjan ensimmäinen tabletti. Se esiteltiin markkinoille kesäkuun lopussa Google I/O -tapahtumassa yhdessä laitteessa pyörivän Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmän kanssa. Laite pohjautuu seitsemän tuumaiseen LED-taustavalaistuun kosketusnäyttöön, jonka tarkkuus on 1280 x 800 pikseliä.

Tabletin voimanlähteenä on NVIDIA:n Tegra 3 T30 -neliydinsuoritin, joka on kellotettu 1,2 gigahertsiin. Kyseessä onkin markkinoinen ensimmäinen neliytimellinen tabletti seitsemän tuuman kosketusnäytöllä. Laitteen muita ominaisuuksia ovat 1,2 megapikselin etukamera, GPS, NFC, WiFi, Bluetooth ja 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Kooltaan Nexus 7 on 198,5 x 120 x 10,45 millimetriä ja se painaa 340 grammaa.

4 kommenttia

  1. En ole ennen lämminnyt näille tableteille kun en keksi niille muuta käyttöä kuin pelaaminen ja nettisurfaus. Siihen taas on riittänyt hyvä älypuhelin.
    Mutta nyt ajattelin ostaa tämän Nexus 7:n juuri noita tarkoituksia varten, mutta lähinnä olohuoneessa käytettäväksi. Läppäriä tulee avattua sitten aika harvoin kotona. Ei ihme, että Microsoft on huolissaan tälläisestä kehityksestä ja yrittää tuoda oman tablet-vaihtoehdon.

    Ai niin, voihan tuolla ohjata olohuoneessa kätevästi myös viritinvahvistinta Android-softalla.

  2. En osta. Surface on paljon parempi, tässä ei edes takakameraa. Android hyyyi

Kommentointi on suljettu!