Nokia listaa: seitsemän syytä hankkia Lumia 920

Joulusesonki lähestyy ja matkapuhelinvalmistajat yrittävät kaikin keinoin haalia asiakkaita omien tuotteidensa ympärille. Kuluttajien kannalta luvassa on erittäin mielenkiintoinen joulu, sillä tarjontaa on paljon. Samsungilta löytyy Galaxy S III, Apple päivitti oman puhelimensa iPhone 5 -mallin myötä ja Nokia tuo loppuvuonna myyntiin Windows Phone 8 -pohjaisen lippulaivansa, Lumia 920:n.

Kuluttajien valintaa helpottamaan Nokia on julkaissut blogissaan artikkelin, jossa se listaa seitsemän hyvää syytä hankkia itselleen Lumia 920. Mitä nämä seikat mahtavat olla? Jatka lukemista, sillä Nokian listaamat valttikortit löytyvät alta:

Energiatehokkuus: Lumia 920:n sisällä hyrräävä 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 -piirisarja valmistetaan 28 nanometrin prosessilla, joka tekee siitä markkinoiden pienimmän. Uuden valmistusprosessin ansiosta se kuluttaa vähemmän virtaa ja auttaa näin selviytymään kokonaisesta päivästä yhdellä latauksella.

Parempi suorituskyky: Snapdragon S4 sisältää uudet suoritin- ja grafiikkayksiköt, jotka toimivat yhteen Windows Phone 8:n kanssa. Tämän ansiosta laite on sulava käyttää ja tarjoaa konsolitasoista grafiikkaa.

Nopea 4G-yhteys: Lumia 920 tukee LTE-verkkoyhteyttä, eli niin kutsuttua 4G-teknologiaa. Se tarjoaa selvästi 3G:tä nopeammat yhteydet ja tekee näin muun muassa pelaamisesta verkossa sulavampaa. LTE-modeemi on integroitu suoraan Snapdragon S4 -piirisarjaan, jonka ansiosta nopeamman yhteyden hyödyntäminen ei tarkoita nopeammin tyhjenevää akkua.

Teräväpiirtoa: Snapdragon S4:n Adreno 225 -grafiikkayksikkö takaa loistavan suorituskyvyn. Se mahdollistaa HD-sisällön pyörittämisen 720p-tasoisena ja 60 fps:n nopeudella.

Hyvät turvaominaisuudet: suorituskyvyn lisäksi Snapdragon S4 sisältää Qualcommin Secure MSM -teknologian. Se on raudan ja ohjelmiston yhteispeliin perustuva turvaominaisuus, joka vaikeuttaa ylimääräisten henkilöiden tunkeutumista puhelimen tiedostoihin.

Loistava kamera: Lumia 920:n kamera on huippuluokkaa PureView-tekniikan ja nopean kuvaprosessorin ansiosta. Puhelin kykenee tallentamaan 1080p-tasoista videokuvaa ja se tukee kuvanvakainta.

Nopeimmat paikkatietopalvelut: Lumia 920 sisältää karttapalvelun, johon käyttäjä voi luottaa. Puhelin tukee GPS:n lisäksi GLONASS-teknologiaa, joka tekee käyttäjän paikantamisesta nopeampaa ja tarkempaa. Kun puhelin on yhteydessä molempiin satelliittiverkkoihin, voidaan käyttäjän sijainti määrittää kahden metrin tarkkuudella.

10 kommenttia

 1. Uuden valmistusprosessin ansiosta se kuluttaa vähemmän virtaa ja auttaa näin selviytymään kokonaisesta päivästä yhdellä latauksella.

  Kokonainen päivä; tämä on niin surullista nykypäivän älypuhelimissa…

  Sitten mielenkiintoisempiin asioihin:

  Jolla kertoo julkaisu aikataulusta torstaina 4.10

  1. Joko se julkistuspäivä tänään kerrotaan? Kuulin kyllä, että tämän viikon aikana, mutten tiennyt, että jo tänään! 😀

 2. Mutta eikös kaikki S4:n käyttäjät pysty tuulettamaan suurinpiirtein samoilla asioilla (no joo, ehkä ei tota PureViewia), mkl Samsung ja HTC? Eli eihän noi ole Nokian innovaatioita vaan chip-valmistajan. Lisäksi tuo ”…selviytymään kokonaisen päivän…” ei ole kyllä mikään kehumisen arvoinen asia, päinvastoin saavutuksena huono vaikkakin vastaa valitettavasti keskimäärin nykyisiä lataustarpeita.

 3. Mihin unohtui markkinoiden paras näyttö ja langaton lataus?

  1. Langaton lataus ei edelleenkään tule defaulttina, se vaatii erikseen ostettavaa krääsää. Siksi sitä on paha listata varsinaiseksi ominaisuudeksi.

   1. Langaton lataus ominaisuus puhelimesta löytyy. Ei tarvitse ostaa kuin se laturi.

    Ei sitten NFC;kään missään puhelimessa ole valmiina tai bluetooth, eihän niistäkään mitään hyötyä ole ilman mitän lisälaitteita/toista puhelinta.

   2. Se nimenomaan tulee defaultina! Esim. Löytyyhän näitä latauspaikkoja jo esimerkiksi Hki-Vantaa lentokentältä. Ei se sitä tarkoita, että semmoinen latausalusta pitää kotona löytyä.

 4. Sama S4 on ollu jo muissa luureissa hyvän aikaa, ainoa vaan että jää jälkeen Exynokselle. vrt jenkki SGS3 ja International

 5. Menee ehdottomasti harkintaa kameran vuoksi, vaikkei MS:n softa kauheusti kiihotakaan.

 6. Pelkän hyvän kameran vuoksi en suostuisi tästä maksamaan 300-400 euroa enempää!!.
  Mutta ei ole edes ostoslistalla,koska käyttöjärjestelmänä on …WP!!.

Kommentointi on suljettu!