Nokian uudet Lumiat Amerikkaan AT&T-operaattorille marraskuussa

Nokian seuraava Amerikan valloitusyritys käynnistyy marraskuussa, kun valmistaja tuo markkinoille Lumia 920– ja Lumia 820 -puhelimensa. Molemmat saapuvat myyntiin rapakon takana marraskuussa AT&T-operaattorin valikoimiin, joka on tukenut amerikkalaisoperaattoreista laajimmin Windows Phone -alustaa. Tarkkaa päivämäärää saatavuuden osalta ei vielä paljastettu. Pimentoon jäi myös hinnoittelu.

Uutuusmallit saapuvat myös keskeisille Euroopan markkinoille marraskuussa. Suomen aikataulua Nokia ei ole kuitenkaan vielä paljastanut, mutta erittäin todennäköisesti laitteet nähdään myös kotimarkkinoilla ensi kuun aikana. Hinnoittelusta tiedetään sen verran, että esimerkiksi Saksassa Lumia 920:n suositushinta on 649 euroa ja Lumia 820:n 499 euroa.

Molemmat mallit perustuvat Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmään. Lumia 920 yhdistää samaan pakettiin 1,5 gigahertsin tuplaydinsuorittimen, 8,7 megapikselin PureView-kameran ja 4,5 tuuman PureMotion HD+ -kosketusnäytön, jonka tarkkuus on 1280 x 768 pikseliä. Edullisempi Lumia 820 perustuu 4,3 tuuman kosketusnäyttöön (800 x 480 pikseliä). Se tarjoaa vaihdettavat värikuoret ja microSD-muistikorttipaikan.

Lähde: Engadget

6 kommenttia

 1. ”Nokian uudet Lumiat Amerikkaan AT&T-operaattorille marraskuussa”

  Kyseinen maa on Yhdysvallat, ei ”Amerikka”. ”Amerikka” tarkoittaa Etelä-Amerikan, Pohjois-Amerikan ja Grönlannin muodostamaa laajaa mannerta, ei tiettyä valtiota. Kevyessä keskustelussa ja viihteessä ”Amerikka” joten kuten käy ”Yhdysvaltojen” synonyyminä, mutta ei tasokkuuteen pyrkivässä uutistoimittamisessa.

  1. Sä jaksat kyl kans aina valittaa. Kyllä sun elämä/sun kanssa eläminen mahtaa olla raskasta

   1. Oman kommenttisi perusteella sinun kanssasi eläminen olisi epäilemättä yhtä paratiisia 😉 Jos elämäsi näin pienestä muuttuu raskaaksi, lienee oma elämäsi aika vaikeaa, ja otan sen vuoksi osaa.

    On ehkä ymmärrettävää, että niin tylsä asia kuin termien ja ilmaisun täsmällisyys tuntuu monesta äkkiseltään turhalta, mutta sen varassa lepää kuitenkin se, että kykenemme kertomaan jotain toisillemme ja luottamaan siihen, että toiset ymmärtävät viestimme mahdollisimman yksiselitteisesti. Internetin myötä on monessa uutisjulkaisussa, varsinkin niiden nettiversiossa, käynnistynyt ilmaisullinen tason lasku, joka vuorostaan laskee yleistä viestinnän–puheen, keskustelun, selittämisen yms.–tasoa ja jatkuessaan johtaa siihen, että tulevaisuudessa meidän on yhä vaikeampaa saada viestiämme perille toisille ihmisille–ja että yhä useammin emme itse ymmärrä mitä toiset sanovat, tai ymmärrämme sen väärin. Tämä on helppo huomata lukemalla Internetin lukuisia foorumikeskusteluja, jotka usein ovat vain sekavaa ajatuspuuroa.

    Esille nostamani sanapari Amerikka-Yhdysvallat on vain yksi pieni asia tässä suuressa kokonaisuudessa, eikä lainkaan haitallisimmasta päästä. Se on kuitenkin hyvin yksinkertainen ja helposti ymmärrettävä asia, joten virheellisen muodon valintaan asiatekstissä ei ole mitään perusteltua syytä. En näe mitään syytä suhtautua negatiivisesti tämän asian esilletuomiseen. Ainakaan työhönsä kunnianhimoisesti suhtautuva kirjoittamisen ammattilainen tai harrastaja ei niin tee.

  2. Ois pitänyt saada myynti muillekkin operatööreille. Kun lukee mitä amerikkalaiset itse tykkää AT&T operatööristä niin näyttää siltä että 80% haluaisi ostaa puhelimen mutta ei operatööriltä AT&A.

 2. Eiköhän Microsoftin omakin Windows Phone ennätä vielä joulumarkkinoille jenkkilässä. Koko järjestelmän äiti on monesti se turvallisin valinta, ainakin jenkkilässä jossa suositaan oman maan tuotteita.

Kommentointi on suljettu!