Jotain hyvääkin: Applen kartat käyttävät selvästi Googlea vähemmän dataa

Applen paljon parjatussa uudessa karttapalvelussa vaikuttaisi olevan ainakin yksi keskeinen etu Googlen vastaavaan palveluun. Applen karttapalvelu käyttää nimittäin huomattavasti vähemmän dataa Googleen nähden. Tähän tulokseen on tullut ainakin pakkausteknologioihin erikoistunut Onavo.

Tutkimustuloksien mukaan Applen palvelu on datan osalta jopa viisi kertaa Googlen karttoja tehokkaampi. Testit suoritettiin Applen omilla kartoilla iOS 6 -alustalla ja Googlen sovelluksella, joka toimitettiin vielä iOS 5 -alustan mukana. Useat samanlaiset toiminnot molemmilla sovelluksilla osoittivat Applen kartat huomattavasti data-ystävällisemmiksi. Apple käyttää peruskarttanäkymän lataamiseen selvästi vähemmän dataa, samoin kuin zoomailuun.

Onavon mukaan merkittävä ero johtuu Applen karttojen vektoripohjaisuudesta. Sen ansiosta jokaista karttapalaa ei tarvitse joka kerta ladata erikseen esimerkiksi zoomailun aikana. Vektorien ansiosta kaikki tapahtuu dynaamisesti, joka tekee käytöstä yleisesti sulavampaa ja nopeampaa.

Lähde: Phone Arena

4 kommenttia

  1. Mitä iloa kun niitä ei voi käyttää?A
    inakaan mihinkään hyödylliseen (vielä).

  2. Applen kartoista ei kauheesti ole kokemusta. Mut Nokian navigointiin on usko menny ajat sitten. Esim kerran Olen ajanu 100km extraa. Kun Nokian kartat hukassa just siinä kriittisessä risteyksessä. Ja niin monta kertaa on joutunu navigoida ihan perinteisin keinoin.Eli kysymällä neuvoa kun Nokia ei ole määrän päätä löytäny. Mut taas Google ob aina vieny perille eikä ole mitään ongelmia koskaan ollu. Lisäksi Google Maps navigoinnissa on Street wien joka toimii tosi hyvin ja on selkee apu. Ja muutenki Google on niin monipuolinen. Ikinä ei ole millään laitteella ollu niin helppoa ja mukavaa navigoida kuin Googlella ja Sampan Android puhelimella.

Kommentointi on suljettu!