NTT DoCoMo:n prototyyppi tunnistaa kuinka käyttäjä pitää puhelintaan kädessä

Kosketusnäyttöpuhelinten paneelit ovat useimmissa tapauksissa kasvaneet siihen kokoluokkaan, että laitteiden hallinta yhdellä kädellä on usein erittäin hankalaa. Monesti eteen tulee kuitenkin tilanteita, joissa toinen käsi on varattuna ja puhelinta pitäisi kyetä hallitsemaan yhdellä kädellä. Tähän ongelmaan japanilainen teleoperaattori NTT DoCoMo on pyrkinyt kehittämään ratkaisun uudella Grip UI -tekniikalla.

Japanilaisoperaattorin tekniikka yhdistää puhelimeen sensoreita, jotka tunnistavat käyttäjän tavan pitää puhelinta. Laitteen sivuilla olevat sensorit tunnistavat paitsi käyttäjän käsien sijainnin niin myös sen, kuinka kovaa puhelinta puristetaan.

Molemmilla sivuilla olevien sensoreiden data kanavoidaan käyttöliittymälle, joka saadaan suorittamaan erilaisia toimintoja. Esimerkiksi puhelimen näyttölukon poisto hoituu täysin laitetta puristamalla. Sovelluksia voidaan aukoa puristamalla tiettyä kohtaa sivusta. Näin tarpeellisiin toimintoihin päästään käsiksi tilanteissa, joissa puhelimen operoiminen muuten olisi erittäin hankalaa.

Tässä vaiheessa Grip UI on todellakin vasta prototyyppi. DoCoMo:lla ei ole suunnitelmia sen tuotteistamisen suhteen ainakaan tällä hetkellä. Kosketusnäyttöjen kasvaessa on kuitenkin hyvä, että yhtiöt kehittelevät uusia tapoja käyttää matkapuhelimia.

Lähde: Engadget & The Verge

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!