Applen tukidokumentti vastaa kameran purppuraongelmiin

Uuden iPhonen kameraa vaivaava purppuraongelma on normaalia, kommentoi Applen tukipalvelu muutamia päiviä sitten eräälle asiakkaalle. Nyt samaisesta aiheesta on ilmestynyt virallinen tukidokumentti Applen verkkosivustolle, joka niin ikään luokittelee purppurasävyn kameran normaalin käyttäytymisen piiriin.

Applen mukaan purppurasävyn ilmestyminen kuviin tietyissä tilanteissa on ominaista pienille kameroille. Ongelman aiheuttaa valon osuminen linssiin tietyssä kulmassa, jonka myötä valo heijastuu kameran sisäisten osien kesken muodostaen kuvaan häiritsevän purppurailmiön. Valmistajan mukaan tilanne korjaantuu yleensä liikuttamalla puhelinta hieman kirkkaasta valosta poispäin. Ongelma kun esiintyy pääsääntöisesti tilanteissa, joissa kirkas valo jää aivan kuvan reunaan, joten sävyvirhe on usein korjattavissa pienellä liikkeellä.

Ongelman on yleisesti arveltu liittyvän iPhone 5:n linssiä suojaavaan safiirilasiin. Joka tapauksessa purppurasävyn ilmestyminen kamerakuviin on varsin yleinen vaiva. Allekirjoittanut on todennut ”ominaisuuden” useammankin puhelimen kohdalla. Applen tapauksesta erilaisen tekee kuitenkin se, että sävyvirhe esiintyy kuvan reunalla, eikä keskellä, kuten useimmissa tapauksissa.

Aivan yhtä räikeää tapausta, jollaisia verkossa on pyörinyt, en henkilökohtaisesti onnistunut tallentamaa. Tietyissä tilanteissa sävyvirhe on kuitenkin selvästi havaittavissa, kuten alla oleva esimerkkikuva osoittaa.

Lähde: pocketnow.com

1 kommentti

  1. ”Valmistajan mukaan tilanne korjaantuu yleensä liikuttamalla puhelinta hieman kirkkaasta valosta poispäin.”

    Sanotaan asia mieluummin selkosuomeksi: tilanne korjautuu yleensä kääntämällä kameraa poispäin kirkkaasta valonlähteestä. Kirkkaasta valosta ”poispäin liikuttaminen” tarkoittaa liikkumista taaksepäin tai takasuuntaan, mikä ei ole yleensä käytännöllinen tai edes toimiva ohje.

Kommentointi on suljettu!