Nokia Lumia 920:n kuvanvakain videolla

Marraskuussa kauppoihin saapuva Lumia 920 lupaa kaksi tärkeää ominaisuutta kameraan, joihin useimmat kilpailijoista eivät pysty vastaamaan. Ensimmäinen on erittäin hyvät hämäräkuvausominaisuudet. Toinen on optimen kuvanvakain, jota myös juttumme lopusta löytyvillä videoilla pikaisesti demonstroidaan.

Optinen kuvanvakain on jotain sellaista, mihin mobiililaitteissa ei olla yleensä totuttu. Se on erityisen kätevä kuvatessa videota käsivaralta, joka on yleensä tapana älypuhelimilla. Harva kun kuljettaa mukanaan kolmijalkaa vapaa-ajallaan.

Laadukkaan kameran lisäksi Windows Phone 8 -pohjainen Lumia 920 tarjoaa 1280 x 768 pikseliin yltävän 4,5 tuuman kosketusnäytön, NFC:n, langattoman latauksen ja 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuorittimen.

Kuva: Nokia Facebook

8 kommenttia

 1. ”Ensimmäinen on erittäin hyvät hämäräkuvausominaisuudet. ”

  Mitään muuta en ole tästä tekniikasta kuullut kuin että siinä on hieman kilpailijoita suurempi, f/2 aukko. Esimerkiksi iPhone 5:ssä luku on f/2.4. Ero on puolikas aukkoarvo(half stop). Mielestäni tuo ei vielä riitä niin suuriin eroihin Lumian hyväksi, mitä netissä on nähty. Ja ellei Nokia käytä suurempia ISO -herkkyyksiä ja jollain ihme taikatempulla pysty pitämään yksityiskohdat kuvissa kohinanpoiston jälkeenkin, tai käytä aivan uutta sensoritekniikkaa ala Sony Exmor RS, tarvitaan joku muu kikka. Ja tässä optinen kuvanvakain tulee mukaan. Se ei ainoastaan paranna videoiden laatua poistamalla kameran tärinää, vaan mahdollistaa myös pitempien suljiaikojen käytön kuvien ottamisessa käsivaralta. Pitempi suljinaika > enemmän valoa > valoisammat kuvat. Got it?

  1. Samaan kiinnitin huomiota heti uutista lukiessani. Optinen kuvanvakain on se pointti, mikä parantaa sekä hämäräkuvausta että videokuvausta. Ja siis molemmissa juurikin tarkoitus poistaa pientä tärinää, jolloin videokuvasta tulee suoraan paremman näköistä ja still-kuvissa suljinaikaa saadaan pidennettyä, kuten edellä oleva mainitsi.

 2. No huh huh…
  Tuohan toimii oikesti todella hyvin! Yllätyin todella positiivisesti!

  1. Ei kun siis Lumia 920 kameran hehkutus on juuri OPTISEN kuvanvakaimen ansiota. Todella monessa muussa älypuhelimessa (SGS2/3, HTC ONE X/Sensation) on digitaalinen kuvanvakain. Lumia 920 on joku älykäs ohjelmisto, joka tunnistaa liikkeen ja liikuttelee kameraa, jotta kuva ei heiluisi. Ja näyttää toimivan hyvin 😀

 3. Lumia 920 on joku älykäs ohjelmisto, joka tunnistaa liikkeen ja liikuttelee kameraa, jotta kuva ei heiluisi. Ja näyttää toimivan hyvin

  Ei ole mikään ohjelmisto,vaan…ihan jotain muuta. 😉

  1. Uskon, että vaikka Nokian Lumia 920-demovideo olikin huijausta, oltaisiin ainakin lähes yhtä hyviin tuloksiin päästy 920:lläkin.

Kommentointi on suljettu!