Samsung yhdistää Tizenin ja badan – laitteet julki vuoden 2013 aikana

Pitkään jatkuneet huhut bada– ja Tizen-mobiilialustojen yhdistymisestä vaikuttaisivat vihdoin saaneen vahvistuksen. Näin kertoo ainakin verkkojulkaisu SamMobile, jonka mukaan lausunto tulee suoraan Samsungin mobiiliosastoa johtavan JK Shinin suusta.

Samsungin strategiaa ei voida pitää yllätyksenä. Yhtiö ei ole julkaissut markkinoille bada-pohjaisia puhelimia yli vuoteen, joka kertoo omaa kieltään alustan tulevaisuudesta. Toisaalta myös Tizen tuntuu polkevan paikoillaan, sillä yhtään siihen perustuvaa tuotetta ei ole kaupoissa nähty. Ensi vuoden aikana niiden pitäisi kuitenkin vihdoin ja viimein nähdä päivänvalonsa.

Tizen esiteltiin maailmalle hyvin niukin yksityiskohdin vuoden 2011 lokakuussa. Sen tärkeimpinä jäseninä ovat Samsung ja Intel. Käyttöjärjestelmä syntyi MeeGon tuhkien päälle, joka oli Intelin ja Nokian yhteinen projekti. Se kaatui kuitenkin Nokian vetäytymiseen alustan kehityksestä.

Tizenistä on valunut julkisuuteen melkoisen vähän konkreettista materiaalia. Toukokuussa näimme joka tapauksessa, kuinka alusta toimi allaan Samsung Galaxy S II HD -puhelin. Video on katsottavissa täältä.

Lähde: SamMobile

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!