Tuleeko Microsoft Office Androidille ja iOS:lle?

Microsoft saattaa suunnitella suositun toimistopakettinsa kääntämistä Android– ja iOS-alustoille. Asian lehdistölle on vahvistanut Microsoftin johtajistoon lukeutuva Petr Bobek Tsekissä pidetyssä tilaisuudessa. Tieto on kuitenkin sittemmin kumottu Microsoftin toimesta, joten täyttä varmuutta asiaan ei saatu.

Tsekin yksikön julkaisema tieto ei ole paikkansapitävää. Meillä ei ole mitään lisättävää asiaan.

Verkkolehti The Verge kertoo kuitenkin nähneensä lehdistötiedotteen, jossa Microsoftin Tsekin tiimi vahvistaa Office-paketin saatavuuden useille eri alustoille: Windows Phone, Windows RT, Mac OS, Android, iOS ja Symbian. Uusina tulokkaina listalla ovat juurikin Android ja iOS, jotka yhdessä hallitsevat suvereenisti älypuhelinmarkkinoita. Kysymys kuuluukin, onko Microsoft valmis uhraamaan Windows Phonen erityisaseman mobiilimarkkinoilla Officen suhteen? Kysyntää toimistosovelluksille varmasti löytyisi myös Android- ja iOS-leireistä.

Lehdistötiedotteen mukaan Office 2013 saapuisi mobiililaitteille maaliskuussa 2013.

Erityisesti Officen iPad-versio on ollut pitkään huhujen kohteena. Esimerkiksi helmikuussa verkkojulkaisu The Daily väitti päässeensä kokeilemaan sovelluksen esiversiota. Microsoft kumosi tuolloin myös kyseisen tiedon.

Huhut viittaavat vahvasti siihen, että Microsoft kehittää Officea aktiivisesti myös muille mobiilialustoille. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Microsoft ei ole täysin varma sen julkaisusta. Ehkäpä kyseessä on eräänlainen varasuunnitelma mobiilimarkkinoita varten? Jos Windows Phone ei ota kovasta panostuksesta huolimatta tuulta purjeisiinsa, voi Microsoft nopeasti tuoda Officen muille alustoille ja kerätä sitä kautta edes osan mobiilimarkkinoiden voitoista.

Lähteet: The Verge & Mac Rumors

2 kommenttia

  1. Enpä yhtään ihmettelisi, jos Office tulee myös muille alustoille.

    Microsoft satsaa paljon pilvipalveluihin ja siihen, että niiden käyttäminen ei ole laitteesta tai alustasta kiinni.

  2. Office on MS:n rahavirta ja on järkevää tehdä se kaikkiin järjestelmiin,

Kommentointi on suljettu!