Symbianin kehitys tulossa päätökseen

Nokian Symbian-alustan kehitys on tulossa tiensä päähän. Yhtiön virallisella kehittäjäsivulla julkaistun viestin mukaan alusta on siirtynyt niin kutsuttuun ylläpitötilaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että uusien ominaisuuksien kehitys Symbianille on lopetettu. Niiden lisäämistä voidaan harkita lähinnä erityistapauksissa, kuten esimerkiksi tärkeiden yrityskäyttäjien vaatimuksista.

Nokia julkaisi hiljattain Belle FP2 -päivityksen 603-, 700-, 701– ja 808 PureView -puhelimille. Se sisältää muun muassa uuden selainversion ja Nokia Car Mode -autotilan sekä 808 PureView -mallille suunnattuja kuvausominaisuuksia. Kyseessä lienee viimeinen merkittävä päivitys alustalle. Jatkossa Symbianille voidaan odottaa ylläpitopäivityksiä, jotka korjaavat pieniä bugeja ja tietoturva-aukkoja.

Symbian hallitsi älypuhelinmarkkinoita suvereenisti vuosia. Sen etumatka alkoi kuitenkin murentua, kun kosketusnäyttöpuhelimet ryhtyivät valtaamaan markkinoita. Nokia ei kyennyt kehittämään alustasta tarpeeksi houkuttelevaa vaihtoehtoa kosketusnäytöllisiin laitteisiin. Vasta viime aikoina Symbian on alkanut päästä sille tasolle, jolla sen olisi pitänyt olla jo muutama vuosi sitten.

Viime vuoden helmikuusta lähtien on ollut selvää, että Symbianin kehitys tulee päättymään. Tuolloin Nokia ilmoitti siirtävänsä koko älypuhelinmallistonsa asteittain Windows Phoneen. Tämä siirros alkaa vihdoin olla valmis ja Nokian uusi strategia täydessä vauhdissa.

Lähde: e’s phoneblog

4 kommenttia

  1. Mutta Nokiahan lupautui tukemaan Symbiania vuoteen 2016 asti.

    1. Nokia tukeekin sitä ylläpitopäivityksillä mutta ei enää suuria uusia ominaisuuksia sisältävillä päivityksillä.

  2. Näin sitten lopulta kävi,Elop sai jälleen tahtonsa läpi!!. ;(

Kommentointi on suljettu!