Jolla nimitti uuden toimitusjohtajan

Kesällä koko mobiilimaailman tietoisuuteen noussut kotimainen Jolla on vaihtanut toimitusjohtajaa. Aiemmin yhtiötä vetänyt Jussi Hurmola jatkaa edelleen Jollan tehtävissä, mutta keskittyen jatkossa Sailfish-strategiaan. Uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Nokialla pitkään työskennellyt Marc Dillon, joka kuuluu Jollan perustajajäseniin.

Marc Dillon loi uraa Nokialla muun muassa Maemon ja sittemmin MeeGon parissa. Kaikkiaan Dillon ehti olla Nokian leivissä vuodesta 2001 aina vuoteen 2012 asti. Suurimman osan ajasta hän työskenteli Nokian Linux-pohjaisten projektien parissa. Tiimi tunnettiin Nokian sisällä nimellä OSSO (Open Source Software Operations).

Jolla on luvannut esitellä Sailfish-koodinimellä tunnettavaa mobiilialustaansa maailmalle 21. marraskuuta Helsingissä starttaavassa Slush-tapahtumassa. Se on MeeGon perillinen ja tulee Jollan omien sanojensa mukaan tarjoamaan uudenlaisen käyttökokemuksen. Tämän tarkemmin projektista ei ole vielä julkisuuteen kerrottu. Alustaan pohjautuvan laitteen Jolla aikoo esitellä kuluvan vuoden aikana.

Lähde: Tietoviikko