Mihin jäi Lumia 610:n luvattu tuki Angry Birdsille, Nokia?

Keväällä kauppoihin saapunut edullisen hintaluokan Windows Phone -puhelin, Lumia 610, sai aikaa pienen kohun, kun kävi ilmi, että se ei ole yhteensopiva Rovion suositun Angry Birds -pelin kanssa. Mobiilimaailman valloittanut peli on noussut samaan sarjaan muun muassa Twitterin ja Facebookin kanssa: jokainen menestyväksi haluava mobiilialusta tarvitsee sen valikoimiinsa.

Toukokuun lopulla Nokia virallisessa Ääni-blogissa lohduteltiin asiakkaita tiedolla, että Angry Birdsistä työstetään Lumia 610:lle yhteensopivaa versiota. Tuosta ilmoituksesta on nyt kuitenkin kulunut jo reilut neljä kuukautta ja Angry Birds loistaa edelleen poissaolollaan.

Onko tuki edelleen tulossa? Allekirjoittanut kysyi asiaa Twitterin kautta Rovion Peter Vesterbackalta, joka kertoi Nokian tutkivan asiaa ja kehotti tiedustelemaan yksityiskohtia matkapuhelinvalmistajalta itseltään. Lähetin asiasta tiedustelun Nokian viestintään, mutta ainakaan vielä en ole asiaan saanut vastausta.

Windows Phone itsessäänhän tukee Rovion suosikkipeliä. Lumia 610:n ongelmana on kuitenkin RAM-muistin määrä, jota on tarjolla 256 MB:tä. Microsoft hölläsi laitteistovaatimuksia Windows Phonen niin sanotussa Tango-julkaisussa. Aiemmin vähimmäisvaatimuksena oli 512 MB:tä RAM-muistia. Toisaalta, aikanaa Angry Birds toimi vaatimattomalla 128 MB:n RAM-määrällä, kun se vuonna 2009 julkaistiin iPhonelle.

10 kommenttia

 1. Miksi ihmeessä tehdä AB käyttöjärjestelmälle jolla on vain 2% markkinaosuus, lisäksi tuo 610 oli jopa Windows Phonen sisällä harvinaisen epäonnistunut malli. Rahan hukkaa moinen olisi, käyttäjiä on niin marginaalisesti.

 2. Tuo lärpytin ei pysty edes näyttää N9:llä kuvattuja videoita. Saako siihen edes mitään viesti-ilmaisinta näyttämään saapuneista viesteistä? älypuhelin muka.

 3. Kysele Peteriltä seuraavaksi, mihin on jääny wp7:n angry birds space jota myös keväällä lupailtiin..

  1. Epäilen, että nykyiset näkymät ovat WP8:ssa

 4. Alitehoisessa mallissa eivät pelit edes toimi,ainakaan Angry Birds!!.Puhelimen omaa muistia liian vähän -eli…Lumia 610:n ongelmana on kuitenkin RAM-muistin määrä, jota on tarjolla 256 MB:tä!!.

 5. On kuitenkin todella hyvä, että lupaukset muistetaan ja yritetään saada lupauksen antanut firma vastuuseen. Huomatkaa kuitenkin, että Vesterbacka sanoi Nokian hoitavan asiaa. Lienee siis vain Nokiasta kiinni tehdä sopiva versio Lumia 610:lle.

  Turha puhua noista markkinaosuuksista syynä sille ettei peliä ole julkaistu, sillä samaa pientä markkinaosuutta edustaa myös Lumia 710, 800 ja 900.

  1. Nimenomaan.

   Eivät näytä ihmiset/firmat oikein tajuavan, että pienellekkin käyttäjämäärälle annettu lupaus vaikuttaa kaikkiin käyttäjiin psykologisesti.

   Tästä tapauksesta ei esimerkiksi jää kovin positiivinen kuva Nokian/Microsoftin tavasta pitää lupauksia. Seuraavaksi kun lupaavat vaikka asian X Lumia 920:lle, kuinka moni miettii että mahtaako se firma tällä kertaa pitää lupauksensa…

   Tämä on nähty aika moneen kertaan Samsungin ja heidän päivityslupaustensa kanssa…

 6. Miten Rovio muka pystyisi tekemään Angry Birdsin käyttikselle joka ei pysty muuhun kuin BSOD?

 7. En usko, että kukaan valitsee enää puhelintaan Angry Birdsin saatavuuden perusteella. On se kuitenkin jo sen verran vanha peli.

  1. Totta,mutta kyllä valinta kriteerinä on kuitenkin ainakin puhelimen muistikoko ja prossuteho!.

Kommentointi on suljettu!