Nokialta kaksi patenttihakemusta tabletille

Nokian historiasta tablettien parissa on paljastanut viime viikkoina paljon uutta tietoa. Kotimainen TaskuMuro kertoi laajassa MeeGoa käsittelevässä artikkelissaan Nokialla olleen jo vuoden 2010 lopulla toimiva taulutietokoneen prototyyppi, joka pohjautui MeeGoon. Laite sai kuitenkin jäädä prototyypiksi valmistajan siirryttyä Windows Phone -alustan pariin.

Virallisesti Nokia ei ole tablettinsa olemassaoloa koskaan vahvistanut. Viime aikoina yhtiö on lähinnä myöntänyt tarkkailevansa markkinasegmenttiä, mutta ei ole kertonut tarkkoja suunnitelmia oman laitteen suhteen. Kaksi viimeisintä muotoilupatenttia kuitenkin vahvistavat, että jonkinlaista kuhinaa taulutietokoneiden ympärillä käydään myös Nokialla.

Ensimmäinen patentti nähdään yllä. Sen hakemus on jätetty viime vuoden maaliskuussa. Muoto noudattelee N9:ssä esiteltyä rakennetta, johon myös prototyyppiasteelle jääneen MeeGo-tabletin kerrottaan perustuneen. Samat piirteet ovat esillä myös alhaalla nähtävässä patentissa, jonka hakemus juontaa juurensa vuoden 2010 alkupuolella. Se kuvastanee juurikin Nokian aikanaan kehittämää MeeGo-tablettia. Yllä nähtävä tuoreempi patentti vaikuttaisi sen seuraavalta kehitysaskeleelta.

Verkkoblogi My Nokia Blog on kuullut huhun, jonka mukaan Nokia tulisi julkaisemaan oman Windows 8 RT -pohjaisen tablettinsa vuoden 2013 aikana. Se perustuisi alkuperäisen MeeGo-tabletin muotoihin. Huhulla ei ole luotettavaa pohjaa, joten siihen kannattaa suhtautua suurella varauksella.

Lähde: wpcentral

2 kommenttia

  1. Mitä tuossa yritetään patentoida? Litteää levyä, jossa on yhdellä sivulla suuri näyttö ja kulmat pyöristetty?

Kommentointi on suljettu!