Asus esitteli PadFone 2:n – puhelin joka muuntuu tabletiksi

Milanossa esiteltiin tänään taiwanilaisen ASUS:in toimesta PadFone 2 -puhelin, joka jatkaa edeltäjänsä viitoittamalla tiellä. Kyseessä on mielenkiintoinen kokonaisuus, joka rakentuu puhelimesta ja tabletista, jonka sydämenä PadFone 2 -puhelin toimii. Puhelin sujautetaan taulutietokoneen takana olevaan koloon ja näin käyttöön saadaan laitteen sisältö suuremman näytön kanssa.

Uusi PadFone 2 on edeltäjäänsä tehokkaampi. Mukana on Qualcommin Snapdragon S4 APQ8064 -neliydinpiirisarja sekä kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Kosketusnäyttö on nyt kooltaan 4,7 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1280 x 720 pikseliä. Näyttö perustuu Sharpin IGZO-tekniikkaan ja tarjoaa valovoimaa 550 nitsin verran. Takaa löytyy 13 megapikselin kamera ja edestä 1,2 megapikselin kamera.

Tablet-yksikkö on niin ikään kokenut muutoksia. Se on ohentunut ja keventynyt. Puhelin ja tabletti painavat nyt yhdessä 649 grammaa, kun edellisen mallin kohdalla lukema oli 854 grammaa. Taulutietokoneen omaa akkua on tämän myötä jouduttu pienentämään edeltäjän 6600 milliampeerista 5000 milliampeeriin. Itse puhelimelle ei ole myöskään enää erillistä luukkua, vaan luuri voidaan nyt suoraan sujauttaa takana olevaan koloon. Tabletin kosketusnäyttö on 10,1 tuumaa ja 1280 x 800 pikseliä.

Puhelin saapuu markkinoille Android 4.0:lla, mutta päivittyy lähitulevaisuudessa Android 4.1 -versioon.

Uusi Asus PadFone 2 saapuu Taiwaniin jo ensi viikolla. Suomeen PadFone 2 rantautuu loppuvuoden aikana. Meillä myyntiin tulevat 32 ja 64 gigatavun variantit. Edullisin puhelimen ja tabletin yhdistelmä maksaa 799 euroa.

Lähteet: Engadget & Phone Arena

3 kommenttia

  1. Tuollainen erillinen näyttö ilman että puhelinta pitää kiinnittää siihen olisi mielenkiintoinen. Ei liene mitenkään mahdoton ajatus että kuvan saisi langattomasti tuolle pad-lisänäytölle.

  2. Hyi.

    Ruma, turhaa liittää android tavoin, kun ei sillä voikkun pelata.

Kommentointi on suljettu!