Nokian prototyyppi lähettää virtuaalihalauksen puhelinta puristamalla

Nokia ja Helsingin Tekniikan tutkimuslaitos ovat demonneet UIST-konferensissa mielenkiintoista Nokia N900:n päälle rakennettua prototyyppipuhelinta, jonka tarkoituksena on tehdä matkaviestinnästä hitusen ihmisläheisempää. ForcePhone-nimeä kantava laite mahdollistaa värinäviestien lähettämisen vastapuolen laitteeseen puhelinta puristamalla.

ForcePhonen ideana on antaa käyttäjälle ikään kuin mahdollisuus koskettaa toista puhelimen välityksellä. Värinäviestejä voidaan lähettää vastaanottajalle puheluiden ja Skype-keskusteluiden aikana. Kaikki tapahtuu puhelinta puristamalla.

Prototyyppipuhelimen sivuilla olevat sensorit tunnistavat eriasteiset puristukset. Niiden avulla käyttäjä voi välittää erilaisia tunnetiloja vastapuolelle. Erään prototyyppiä testanneen pariskunnan kerrotaan kehittäneen kuukauden testijaksolla oman virtuaalihalauksen. Toiset testaajat kommentoivat ominaisuuden toimivan hyvin pienen riidan aikana, kun ärtymyksen voi ilmaista puhelintaan puristamalla.

Lähteet: Engadget & Technology Review

7 kommenttia

  1. Olet halaillut henkilön Y kanssa paljon, ja saatte nyt yhteisen Nokia Lumia Baby:n, joka soittaa puhelintanne parin tunnin välein, jopa yöllä.

  2. Ihan hyvä juttu, mutta turha. 😀

    Ikinä ei voi olla hyödyllisiä juttuja liikaa.

  3. Tämä menee sille samalle osastolle missä on jo muun muassa Nokia Bubbles…

  4. Tuli vaan mieleen, että toivottavasti puhelin on kosteuden kestävä.

  5. Mielestäni uutisen huomionarvoisin asia on se, että toimintoa demotaan ikivanhalla laitteella. Ei taida windowsit taipua oikein valmistajien ideoiden mukaan.

Kommentointi on suljettu!