Videolla: Microsoft Surface -taulutietokone

Microsoftilla on edessään mielenkiintoiset ajat. Yhtiö saa pian kauppoihin Windows 8 -käyttöjärjestelmänsä, joka tuo alustaan ensimmäistä kertaa aidosti kosketusnäyttölaitteille suunnatun käyttöliittymän. Samalla yhtiö rynnii tablet-markkinoille omalla Surface-laitteellaan, joka nähdään Yhdysvalloissa 26. lokakuuta.

Ohjelmistojätti on käynnistämässä kovaa mainoskampanjaa ja videoita YouTubeen putkahtelee tuon tuosta. Alla näistä yksi, jossa esitellään Surfacen vahvuuksia. Näistä keskeisin on QWERTY-näppäimistöllä varustettu suojus, joka liitetään tablettiin kätevästi magneettien avulla.

Kesäkuussa esitelty Surface saapuu markkinoille Intel– ja ARM-pohjaisena. Tabletin odotetaan aikanaan rantautuvan myös Eurooppaan, mutta vahvistusta asiaan ei ole vielä saatu.

Lähde: Phone Arena

10 kommenttia

 1. Onse hieno laite.

  Pakko olisi ostaa, mutta hinta kammottaa. 450 € + näppäimistö 100€?

 2. Ilman näppäimistöä olisi aivan turha lelu(kuten muutkin tabletit).

  1. En tajua tuota näppis intoilua, samaa se oli aikanaan älyluureissa, että kyllä se fyysinen qwerty on pakko olla. Nyt ne laitteet on todella harvassa. Älyluurissa nyt vielä ymmärrän edes hiukan sitä kun näppikset on pirun pienet, mutta mihin tarvitaan tabletissa fyysinen näppis.

   Itse olen käyttänyt puolivuotta tablettia eikä kertaakaan ole tullut fiilis, että hitto kun olis näppis, omassa käytössä se on ainakin täysin turha.

   Itse en ainakaan käytä tablettia asennoissa joissa näppistä edes pystyisi käyttämään. Jos haluan istua jossain pöydän vieressä naputtamassa tabletttia fyysisellä näppiksellä niin miksen tekisi sitä mieluummin pöytäkoneeöla tqi kannettavalla.

   1. Samaa mieltä. Sitä paitsi tuo Surfacen näppäimistö tuskin tarjoaa kovinkaan paljon parempaa tuntumaa, kuin kosketusnäppäimistö.

  2. Eikö sen näppiksen saa ostettua melkein jokaiseen tablettiin nykyään, jos se kiinnostaa?

 3. Ulkonäkö kopioitu applelta eli raastupa kutsuu.

 4. ja värit on kopioitu Noksulta..? On vissii muotia nuo räikeät rumat värit.

 5. Ainoa mikä mulla tuli tästä videosta mieleen on, että hei miksen osta kannettavaa. Tämä videohan vastaa täysin kannettavakäyttöä ja tuntuukin, että videolla on kannettava eikä tablet.

  Vähän outoa, että microsoft yrittää myydä tätä enemmän läppärinä. Jos taas katsoo iPad mainoksia tai muita niin niitä myydään nimenomaan tabletteina ja esitellään käyttötilanteita missä tulee fiilis, että tuo on tosiaan kätevämpää tabilla kuin läppärillä. Microsoft sen sijaan tuntuu mainostavan läppäriä. Miksei tuota ihan samaa tekisi läppärillä.

  Jokatapauksessa kiinnostava laite ja ehkä joskus vuoden päästä voi olla ostoslistalla, riippuen miten ekosysteemi on kehittynyt ja miten sovelluskehittäjät on windows tabletit ottaneet vastaan (se on se tärkein).

 6. No onhan tuo kyllä kaikin puolin kilpailijoitansa parempi. Tableteille on tilausta, koska ne ovat käteviä ja toimivia. Jos ms saa ekosysteeminsä toimimaan niin tässä on kyllä oiva laite windows tabletiksi. Vaikka läppäri onkin vielä jalansijaa pitävä, en itse enää näkisi tarpeellisena läppärin ostoa ellen tarvitsisi sitä 1. koneeksi kotiin tai työkoneeksi.

 7. Tässä videossahan oli Windows 8 RT Surface. Ottaisin Windows 8 Surfacen RT:n mitoilla ja painolla. Lisäksi siinä piäisi olla kaikki mitä löytyy Nokian Lumia 920:sta. Siis myös puhelin, navigaattori yms. ja vielä WLAN:in välityksellä toimiva TV vaikka lisävarusteena.

Kommentointi on suljettu!