Windows RT on tilasyöppö – vaatii 12 kertaa enemmän tilaa kuin iOS

Microsoftin taulutietokoneille soveltuvasta Windows RT -käyttöjärjestelmästä on paljastunut ikävä yksityiskohta. Se on nimittäin todellinen tilasyöppö verrattuna Applen iOS-alustaan, johon Microsoft Surface -tabletin kovin kilpailija, iPad, perustuu.

Julki tulleiden tietojen perusteella Windows RT vaatii tilaa noin 12 gigatavua. Microsoft Surface -tiimiin kuuluva Ricardo Lopez kertoo Reddit-palvelussa, että käyttäjälle jää tallennustilaa yhtiön tabletista (32 GB -malli) käyttöjärjestelmän, Office RT:n ja muiden sovellusten jälkeen noin 20 gigatavua. Tämä on ilmeinen syy siihen, miksi Surface ei tule tarjolle 16 gigatavun versiona.

Windows RT:n koko on massiivinen, jos sitä verrataan iPadin iOS-käyttöjärjestelmään, joka syö käyttäjän tallennustilasta vajaan gigatavun. Toisin sanoen kuluttaja saa selvästi enemmän vapaata tilaa valitessaan 32 gigatavun iPadin Surfacen sijasta. Toki on syytä muistaa, että Surface tarjoaa microSD-muistikorttipaikan. Ero on joka tapauksessa huima ja olisi mielenkiintoista tietää, mitkä seikat ovat sen takana?

Lähde: Phone Arena

12 kommenttia

 1. Tästä voi suoraan päätellä, että Applella on fiksummat insinöörit!

 2. Tuliko tämä jollekkin muka ihan oikeasti yllätyksenä? Että Windows vie paljon tilaa?

 3. Ensinnäkin, voi olla suotavaa linkittää suoraan relevanttiin kommenttiin: http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/11kyja/iam_panos_panay_gm_of_microsoft_surface_amaa_ask/c6ndsu8

  Sen lisäksi kommentti sanoo sanatarkasti: ”After the OS, OfficeRT and a bunch of apps, you will still have more that 20GB.” Office ei myöskään ole erityisen pieni paketti. Viehän tuo toki vielä tilaa, mutta ”12 kertaa enemmän” kuulostanee vissiin kävijöitä vetävämmältä kuin totuus. 😉

 4. Kuitenkin kevyen tablettiversion ei tule viedä noin paljoa tilaa.
  Toki tässä kohtaan edes RT ei ole kevyt versio.

  Lisäksi arvostaisim kovasti mikäli ”mukana tulevat” ohjelmat voisi poistaa.
  Nekään ei vie kuin 1gb max. Office sama homma 1gb max.

  Edelleen järjestelmä vie ~10gb..

 5. Eipä ole suuri ongelma tässä maailmassa. Joko poistaa ne valmiina tulevat ohjelmat (jos ne pystyy poistamaan) tai sitten ostaa muistikortin. Muisti maksaa 1€/gb. Nothing problem.

  1. Mitä sinne muistikortille vo laittaa? Toimiiko se niin ku olettaisi windowssissa toimivan vai toimiiko se niin kuin esim WP luureissa? eli rajoitetusti, esim sovelluksia ja pelejähän ei voi asentaa WP:ssä mustikortille.

 6. Parhaat asiat vaan vie tilaa.

  Ostakaa 64 giganen ja muistikortti.

 7. ”Parhaat asiat vaan vie tilaa”????

  Windows 8 RT:ssä ei toimi nykyiset Windows ohjelmat, kun prossuna on ARM. Surfacen resoluutio on huonompi kuin iPADissa ja hinta on aivan liian kova, kun verrataan markkinoiden muihin tabletteihin.

  Surfacelle tulee kylmää kyytiä markkinoilla.

 8. 10 giganhan ei pitäisi olla tänä päivänä mikään ongelma – muistin hinta kun halpenee jatkuvasti. Ja jäähän Surfaceen silti enemmän tilaa appseille kuin iPadin 16 Gigan versioon, joka maksaa saman verran.

  1. Ehkä niin mutta 32GB iPadissa on oikeasti tallennustilaa 32GB eikä käyttis vie siitä melkein puolia. Sen lisäksi iPad on laadukkaampi ja toimii täydellisesti eli on hintansa arvoinen toisinkuin surface

 9. Jos haluaa hyvän tabletin johon saa hyvän näppäimistön nii suosittelen asus tf 300 tg tablettia. On tosi hyvä ja ei takkuile yhtään ja puhutut yhteys ongelmat ovat valetta. Ainakin minulla laite toimii loistavasti ja asuksen laatutyö näkyy!

 10. no kuka teistä on kokeillut sitä surfacea ensinnäkin ….

Kommentointi on suljettu!