Googlen kymppituumaisessa tabletissa huipputarkka näyttö?

Applen kolmannen sukupolven iPadissä on kiistelemättä tablet-markkinoiden parhaimmistoon kuuluva näyttö. Niin sanottu Retina-näyttö on kooltaan 9,7 tuumaa ja tarkkuudeltaan 2048 x 1536 pikseliä. Tämä tarkoittaa 264 pikseliä tuumaa kohden. Keväästä asti myynnissä olleen tabletin haastajat ovat edelleen vähissä, vaikka uusia tabletteja virtaa markkinoille jatkuvasti.

Googlen tuleva Nexus-tabletti saattaa vihdoin tarjota iPadille vaihtoehdon Android-leiristä, jonka näytön erottelukyky ei kalpene Applen taulutietokoneelle. Googlen huhutaan työstävän isoveljeä Nexus 7:lle, jonka näyttö olisi kooltaan 10,1 tuumaa. Tarkkuus olisi puolestaan 2560 x 1600 pikseliä. Yhdistelmä tuottaisi 299 pikseliä tuumaa kohden.

Googlen kymppituumaisen tabletin valmistajaksi on huhuttu Samsungia. ASUS:in valmistamaa Nexus 7:ää mukaillen uutuus saattaisi kantaa nimeä Nexus 10.

Kelpaisiko kymmenen tuuman Nexus-tabletti MobiiliBlogin lukijoille?

Lähde: BGR

15 kommenttia

 1. Kelpaisi, jos hinta on asiallinen. Itse en tosin ainakaan vielä ole keksinyt perusteltua syytä ostaa tablettia. Älypuhelin ja läppäri + pöytäkone tuntuvat riittävän oikein hyvin.

  1. Itse olen hieman lämmennyt tablettiajatukselle. Soffasurffailuun miniläppärin tilalle. Nexus 7 olen pitänyt liian pienenä, joko se on tuo tai uus iPad.

   1. Itse olen hankkimassa tablettia mutta en Androidilla. Syy siihen on se, että mielestäni Android ei sovellu tabletteihin. Tämä on tietenkin mielipidekysymys. Hankin joko w8 tai Applen tabletin.

    1. Totta puhut, W8 korttikin on varmaan katsottava. Mutta hienoa on että on raudaltaan kilpailukyisiä laitteita eri leireissä.

 2. Todellakin kiinnostaa. Näytöntarkkuus on tähän asti ollut ainut harmillinen puoli android tableteissa. IPad 2:n näytön nähneenä Nexus 10:n näyttö tulee hivelemään silmiä. Ei paha!

 3. Nexus 7 10 tuuman näytöllä ja sopuhintaan (nyk 7″ 16bg 260e, joten 300 ja rapiat?) niin minä ostan tabletin.

 4. Ei androidia, joten ei kelpaisi. Jos olisi ollut windows 8 olisi kelvannut

 5. Mikä nottei. Vaan kiinnostaisi periaatteen tasolla tietää, minkänimisiä ovat ne puhelimet jotka tulevat Nexus 6:n ja Nexus 9:n jälkeen? Ison G:n nimeämispolitiikka ei ole looginen.

 6. Laadukas Nexus tabletti 10″ näytöllä kelpaa oikein hyvin. En ole halunnut ostaa umpisulkeutuneen Applen tai edes harkitse härskisti kilpailevan Microsoftin tulevaa tablettia.

  1. Onneksi meillä on Google, joka toimii aina 100% oikein ja eettisesti. jes!

   1. Ei Goolekaan mikään puhdas pulmunen oli, koska on jäänyt kiinni mm. käyttäjien vakoilusta ja tunnetaan myös veronkierrosta. Tämä on kuitenkin pientä verrattuna Microsoftin temppuihin.

    1. Siis kaikki isot firmat kierrättävät veronsa esim. Irlannin kautta. Se on laillista, joskin vähän moraalitonta.

     Vakoilusta en tiedä, mutta tietojen keruuseen Googlen toiminta on aina perustunut, samoille apajille kaikki yrittävät päästä.

 7. Ostin oman tablettini noin kuukausi sitten. Kotona jäi peeceen käyttö kokonaan pois. Tablet korvasi näköjään aika hyvin tietokoneen. Toki joskus harvoin tarvitsee esimerkiksi excelillä laskeskella jotain, niin silloin joutuu läppärin kotonakin aukomaan.

  1. Itsellä sama asia. Täbi on korvannut 80% tietokoneella satunnaissurffailusta, joskin tietokoneeni alkaakin olla jo nelisen vuotta vanha.

   Tietokoneella tulee edelleen maksettua laskut ja tehtyä vaativammat jutut.

Kommentointi on suljettu!