Nokia Lumia 510: Lumia-malliston edullisin jäsen

Kotimainen Nokia on tänään esitellyt uuden Lumia-sarjan jäsenen. Kyseessä on syksyn mittaa huhuissa pyörinyt Lumia 510, joka saapuu marraskuussa Intiaan, Kiinaan, Etelä-Amerikkaan ja Aasiaan. Sen hinta ennen veroja pyörii 199 dollarin tuntumassa. Puhelimen saatavuudesta Euroopan osalta ei mainittu vielä mitään.

Lumia 510 tulee mallistolle ominaisesti myyntiin useissa eri väreissä: punainen, keltainen, syaani, valkoinen ja musta. Puhelimen etupuolella loistaa neljän tuuman TFT-kosketusnäyttö, joka kykenee 800 x 480 pikselin tarkkuuteen. Takaa löytyy viiden megapikselin kamera, joka tukee videokuvausta VGA-tasolla.

Uutuuden sisältä löytyy Snapdragon S1 -suoritin ja 256 MB:tä RAM-muistia. Yhteysominaisuuksiin kuuluvat EDGE, WiFi, Bluetooth 2.1 ja A-GPS. Muita Lumia 510:n ominaisuuksia ovat neljän gigatavun sisäinen tallennustila ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Puhelin pohjautuu Windows Phone 7.5 -käyttöjärjestelmään.

Kooltaan Lumia 510 on 120,7 x 64,9 x 11,5 millimetriä ja se painaa 129 grammaa.

Lähde: Nokia Conversations

19 kommenttia

  1. Suositushinta ei ole se hinta millä hinnalla tulee kaupoissa olemaan myynnissä. Esim, Galaxy S3 suositushinta oli julkaisun jälkeen 699e ja kauppoihin tuli paljon halvemmalla. Tuo 199 dollaria on noin 150 euroa, joten hinnaksi vois tulla jotain 119-129 euroa.

   1. Tuo 199 on veroton hinta, eli myyntihinta kipuaa todella lähelle lumia 800 hintaa (199 operaattorisopimuksella.)

    1. Eiköhän tuokin ole operaattorisopimuksella eri hintainen.

 1. Toivottavasti tätä ei ruveta tituleereaamaan miksikään ’nuorison puhelimeksi’, kuten 610:ä yritettiin lanseerata. Nämä ovat keski-ikäisten puhelinta suht perinteisesti käyttävien puhelimia. Nuorisolla pitää olla paljon trendikkäämpi ja netti-/chatti-/pelivalmiimpi puhelin kuin tämä. Mutta tätäkin epäilemättä tullaan myymään.

  1. Plus, että nuorisopuhelimeen pitäisi saada samat hittiohjelmat kuin luokkakaverien puhelimiin. Ja näihin Lumioihin ei tosiaankaan ole, eikä tule niitä softia.

   1. Eihän mihinkään muuhunkaan wp puhelimeen saa minkään sortin ohjelmia.

 2. Itselläni lumia 610 johon olen erittäin tyytyväinen ja on toiminut moitteettomasti, joten en näe mitään syytä miksi 510 ei voisi menestyä kohtuu hyvin. Varsinkin, kun se on suunnattu kehittyville markkinoille.

 3. Ihan hieno, mutta esim takakuoren väriä saisi tulla myös etupuolelle.

  Myös ram-muisti ihmetyttää…

 4. Ilmeisesti 7.8 päivitys ei ole ihan heti tulossa kun tämä tulee vanhemmalla käyttisversiolla

 5. Chattivalmiimpaa…? Suomessa Facebook on nuorilla yleisin sosiaalinen media ja Lumia toimii Facebookin kanssa yhteen paljon tosi hyvin, paljon paremmin kuin iPhone (jos mietitään chattia). Lumiassa esimerkiksi viestit tulevat näkyville samaan tiileen olipa kyse tekstiviesteistä tai Facebookin chat viesteistä. iPhonessa ne ovat hajallaan eri sovellusten ikkunoissa, ollut jo ties kuinka kauan, eikä muutosta ole tulossa. Eivät Applen pomot turhaan kehu Lumiaa käyttöjärjestelmänä edistykselliseksi.

  1. lumiahan ei mikään käyttöjärjestelmä itsessään ole..

  2. Applen pomot ei tosiaankaan kehu wp:tä eikä siinä mtn kehuttavaa olekkaan.

   1. Lumian fb chatissa kuvatkin lähtee? eiku ei? Nuo käyttikseen integroinnit on haitarista kun eivät pysy ominaisuuksissa standalone softien perässä.

   2. Ja sinullako on kokemusta/vankat perusteet asialle?niin?että anna apple fanipoika tulla niitä faktoja.

 6. Kuka ostaa tuon, kun 50€ lisää niin saa lumia 800, joka on sata kertaa parempi ja jossa on loistava hinta-laatu suhde?

  1. Semmonen henkilö voipi hyvinkin ostaa, joka ruokkiin 50€:lla viisihenkisen perheensä 50 päivää.

 7. Valitettavasti ylihinnoiteltu. Nokian ei kannattaisi näinä aikoina sortua siihen. 920 on kuitenkin menossa ostoon.

Kommentointi on suljettu!