Kymmenen hyvää vinkkiä iPhone 5 -käyttäjille

Onko taskuun eksynyt Applen uusi iPhone 5? Hyvä, sillä silloin kannattaa jatkaa lukemista. Tähän artikkeliin olemme koonneet muutaman käytännöllisen vinkin, joiden avulla omasta uutuuspuhelimesta saa entistäkin enemmän irti. Useimmat vinkeistä toimivat myös vanhemmilla iPhone-malleilla.

Vastaa puheluun viestillä: Kätevä ominaisuus, jota ei kannata sivuuttaa. Kun puhelu saapuu hankalassa tilanteessa, vetäisemällä vastaa-liu’uttimen oikeassa reunassa olevaa puhelinkuvaketta ylöspäin avautuu lista, josta soittajalle voi lähettää valmiin viestin. Näin voi helposti ilmoittaa, että ei ole kykenevä vastaamaan puhelimeen juuri sillä hetkellä.

Hyödynnä Älä häiritse -ominaisuutta: Asetuksista löytyvän Älä häiritse -kytkimen aktivoiminen saa puhelimen mykistämään kaikki saapuvat puhelut ja viestit. Ominaisuus on hyvä, jos puhelimen ei halua tiettyyn aikaan ilmaisevan saapuvista puheluista ja viesteistä millään tavalla. Ominaisuuden toimintaan pääsee hallitsemaan seuraavaa tietä: asetukset -> ilmoitukset -> älä häiritset.

Poista automaattinen tekstinkorjaus käytöstä: toisille tämä ominaisuus on suureksi hyödyksi, mutta osalle se saattaa aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Automaattisen tekstinkorjauksen saa pois päältä seuraavalla tavalla: asetukset -> yleiset -> näppäimistö -> automaattinen korjaus.

Nopeuta kirjoittamista oikoteillä: usein toistuvien fraasien kirjoittamista voi iPhonessa nopeuttaa merkittävästi oikoteillä. Ominaisuus löytyy asetuksista ( yleiset -> näppäimistö -> oikotiet). Sieltä käyttäjä voi lisätä uusia oikoteitä, jotka ovat siis lyhenteitä tietyistä sanoista tai lauseista. Kirjoituksen yhteydessä laite tunnistaa kirjainyhdistelmän ja ehdottaa siihen liittyvää oikotietä ennakoivan tekstinsyötön tavoin. Esimerkiksi oikotie voisi tuottaa tuloksen ”Ystävällisin terveisin Teemu Hynninen”.

Lisää Dockiin kansio: Onko neljä sovellusta liian vähän Dock-alapalkissa? Siinä tapauksessa kannattaa luoda tärkeistä sovelluksista kansio ja vetää se Dockiin. Näin mukaan saa huomattavasti laajemman valikoiman ohjelmia ja pelejä.

Aseta muistutus aktivoitumaan paikkatiedon perusteella: Tavalliset muistutukset ovat kivoja, mutta eikö olisi hienoa, jos puhelin muistuttaisi asioista saavuttaessa tai lähdettäessä paikasta? Tämä onnistuu iPhonella. Lisää uusi muistutus ja paina sen oikeassa reunassa olevaa nuolta. Tämän jälkeen aktivoi Muistuta kohteessa -kytkin ja valitse missä ja miten haluat hälytyksen käynnistyvän.

Etsi verkkosivulta: Pitäisikö suuresta tekstin määrästä löytää tietty sana? Onnistuu. Kirjoita sana osoiterivin vieressä olevaan hakukenttään ja rullaa listaa alas, josta näet esiintyykö kyseinen sana sivustolla. Sanaa koskettamalla voit tehdä haun sivustolla.

Selaa sivuja täydellä ruudulla: Avaa Safari, käännä puhelin vaakatasoon ja kosketa oikean reunan nuolikuvaketta.

Lataa YouTube -sovellus App Storesta: Uuden iOS 6 -alustan myötä iPhonessa ei ole enää erillistä YouTube-sovellusta. Sellainen kannattaa siis hankkia. Googlelta löytyy oma virallinen YouTube-sovellus, mutta kannattaa testata vaihtoehtoisesti myös Jasmine-nimeä kantavaa ohjelmaa.

Tuo Google Maps työpöydälle: Kaipaatko Google Maps -karttapalvelua? Osoita Safari osoitteeseen maps.google.com ja valitse jakovalikosta Lisää Koti-valikkoon.

Ekstra, osoiterivi nopeasti esille verkkoselaimessa: Tiesitkö, että verkkoselaimen osoiterivin saa esille kätevästi koskettamalla aivan näytön yläosaa? Tällöin sivusto rullaan ilman manuaalista vieritystä alkuun. Kannattaa kokeilla!

4 kommenttia

  1. iOS saa vähitellen näköjään Antsaa kiinni. Tuota paikkatietoon perustuvaa muistutusta en tosin ole Jelly Beanista vielä löytänyt.

    Apple voisi vielä viilata tuota käyttöliittymän ulkonäköä. Ei mahda mitään, mutta kun samat värit ja ikonit ovat olleet käytössä ihan alusta asti, ne ovat melko tylsän näköisiä jo. Ja tietyst widgetit, ne ovat edelleen se suurin puute.

    1. Miten niin saa vähitellen kiinni? iOS on aina ollut ja tulee aina olemaan monta askelta androidia edellä

  2. Totuus nyt kuitenkin on että iphone on huippu laatua ja ne jotka väittävät että anroid jutut olis parempia eivät koskaan ole appleen turustuneet tai ovat yksinkertaisessti pelkkiä soitto tai tekstiviesti tyyppejä jotka eivät tiedä teknisemmistä asioista juuri mitään 🙂

Kommentointi on suljettu!