Videolla: Apple iPad mini

Apple teki sen mitä yhtiöltä jo pitkään odotettiin. Se laajensi tablet-mallistoaan pienemmällä ja edullisemmalla jäsenellä, jota se kutsuu nimellä iPad mini. Laite on varustettu isoveljen 9,7 tuuman näytön sijaan 7,9 tuuman paneelilla ja sitä on näin ollen helppo pidellä kämmenellä.

Uusi iPad mini tulee markkinoille mustana ja valkoisena. Eri konfiguraatioita on useita. Pienemmän iPadin saa 16, 32 ja 64 gigatavun sisäisellä muistilla sekä WiFi-yhteyden lisäksi myös LTE-tuella.

Kosketusnäytön tarkkuus on 1024 x 768 pikseliä. Sisällä sykkii A5-tuplaydinpiirisarja, takaa löytyy viiden megapikselin kamera ja edessä loistaa 1,2 megapikselin kamera. Kooltaan tabletti on 200 x 134,7 x 7,2 millimetriä ja painaa versiosta riippuen 308 tai 312 grammaa.

Apple on tuttuun tapaansa julkaissut uutuudesta näyttävän esittelyvideon, jossa se kertoo iPad minin ominaisuuksista. Se ja The Vergen lyhyt esikatsaus uutukaiseen ovat katsottavissa alta.

12 kommenttia

 1. Tuo on edelleen liian iso vrt. 7 tuuman 16:9 Android padit. Ne nimittäin kulkevat mukana povarissa tms. mutta iPad Mini vaatii edelleen, kuten isoveljensä, jonkun h-pussin tai olkalaukun kulkeakseen mukana.

  Tekispä joku 5 – 6 tuumaisen puhelimen, jota voisi pitää AINA matkassa toisena työkoneena……

  1. Ainakin mun kaikissa takeissa on noin 15cm leveä povari. Korkeudesta toi toki jää muutaman sentin povarin ulkopuolelle, mutta se ei ole mikään ongelma jos nyt et meinaa ylösalaisin roikkua.

 2. Mikäköhän on ppi? Ja Liian Isolle: oletko miettinyt Samsung Note 1/2?

 3. Olenko seonnut, kun ensimmäisen kerran minusta tuntuu että Applen tuote on kohtuullisesti hinnoiteltu? Toisaalta mielipiteeni varmaan muuttuu, kun laite on edelleen saman hintainen vuoden päästä kuin nytkin.

  Tämän koon tabletit ovat mielestäni paljon järkevämpiä kuin kymmenen tuuman isot alustat. En oikeastaan ymmärrä yli 15″ näyttöjä läppäreissäkään. Ehkä tykkään piipertää!

  1. Mutta kun tietää että laite on saman hintainen sen vuoden, niin sen voi hankkia heti laitteen myyntiin tullessa eikä tarvitse pelätä että hinta laskee parissa kuukaudessa selvästi kuten tapahtuu monen muun merkin kohdalla.

  2. Myös tavallisen iPadin hinta, 499, on todella ’halpa’. Vastaavilla spekseillä saa Android-puolella pulittaa paljon enemmän (iPad 4:n lähellekään vastaavaa suorituskykyä ei löydy muualta, vrt. http://www.anandtech.com/show/6324/the-iphone-5-performance-preview, uudessa iPadissa vielä testaamaton A6X!). Tämä pätee ainoastaan halvimman mallin osalta, hinnat lähtee jyrkkään nousuun kun otetaan mukaan lisämausteita.

 4. Aika turhake sanoisin. Ostamalla Nexus 7:n saa parempaa vastinetta rahoille.

  1. No jos omasta mielestä kuukausitolkulla myöhässä tulevat päivitykset ja kaatuileva käyttis on parempaa vastinetta rahoille kun laite joka toimii täydellisesti niin silloin Nexus 7 on oiva valinta

 5. Nexus-sarjahan saa Android-päivitykset lähes heti julkaisun jälkeen, koska niissä on puhdas Android (+ yhteistyö Googlen kanssa).

  Kyllä tällainen iPadi voisi olla kätevä. Tosin pitäisi PC:täkin päivitellä…

 6. ”Raef lokakuu 25, 2012 19:04
  No jos omasta mielestä kuukausitolkulla myöhässä tulevat päivitykset ja kaatuileva käyttis on parempaa vastinetta rahoille kun laite joka toimii täydellisesti niin silloin Nexus 7 on oiva valinta” oma nexukseni ei ole kaatunut vielä kertaakaan ja tiedoksesi googlen omiin tuotteisiin päivitykset tulevat ensinmäisinä

Kommentointi on suljettu!