Apple myi 26,9 miljoonaa iPhonea heinä-syyskuussa

Elämme jälleen tulosjulkistusten aikaa. Amerikkalainen Apple on lyönyt pöytään jälleen kerran kova luvut. Yhtiö teki ajanjaksolla liikevaihtoa 36 miljardia dollaria ja voittoa syntyi 8,2 miljardia dollaria. Kyseessä on yhtiön historian paras kolmannes vuosineljännes.

Älypuhelimia valmistaja myi 26,9 miljoonaa kappaletta. Se 58 prosenttia vuodentakaista enemmän. Myynti kasvoi aavistuksen myös edelliseen neljännekseen nähden, jolloin iPhone-puhelimia myytiin 26 miljoonaa kappaletta.

Taulutietokone iPadin myynti laski huhti-kesäkuun 17 miljoonasta 14 miljoonaan kappaleeseen. Vuodentakaiseen nähden myynti kuitenkin kohosi 26 prosentilla.

Mac-tietokoneita Apple sai kaupaksi ajanjaksolla 4,9 miljoonaa kappaletta ja iPod-soittimia 5,3 miljoonaa laitetta.

Lähde: Apple

5 kommenttia

 1. Apple myi 26,9 miljoonaa iPhonea heinä-syyskuussa eli liki 10 kertaa enempi kuin Nokia Lumioitaan!!!
  hurjaa on myynti, vaikka pahasti nenilleen kartoistaan saikin. Mutt muuten ilmeisen toimiva ja haluttu puhelin …toisin kuin Nokian Lumiat…
  ja kun samalla muistaa kuinkaa Samsung myi vain yhtä kännykkämalliaan, SGS3:a, myös noin 20 milj. niin onhan toi Lumia vain vaivaisen kärpäsen pa*kan kokkoinen marginaalinen turhake markkinoilla

  1. Ainakin vielä hetken 😉
   Hyvä puhelinhan Lumia (800-900) on, vaikkakaan ei vielä kovin haluttu. Todella hyvä. Ongelmista voi syyttää pääasiassa MS:a (käyttiksen speksit ei kilpailijoiden tasolla, ekosysteemillä ja käyttiksellä ei ole ollut tarpeeksi aikaa kypsyä) ja toilailua markkinoinnin puolella.
   Nokialla on käsissään voittajatuote Lumia 920:n kanssa. Se aika pitkälti korjaa edelliset ongelmat kertaheitolla. Vielä kun metro UI siirtyy PC puolelle ja MS:n palveluihin, markkinoinnin taso sekä tietoisuus käyttiksestä ja sen logiikasta tulee olemaan jotain aivan muuta.

   1. Nyt on heikko perjantai kun jaksan kirjotella novelleja.

   2. Lumia 920 oli häviäjä jo ennenkun siitä tiedettiin mtn. Metro UI tuli pc puolelle eilen kun win8 julkaistiin ja siinä ei tosiaankaan ole mtn logiikkaa. Se sopii vain tabletteihin mutta myös tavallisten koneiden käyttäjät pakotetaan käyttämään sitä ja sen takia se ei tule menestymään.

 2. iPhone 5 tuli kauppoihin syyskuun lopussa, olikos se 21. päivä jossain ja muualla 28. päivä.. 😀 kiinnostavaa mielestäni on oikeastaan neljännen kvartaalin myyntiluvut.

Kommentointi on suljettu!