LG peittosi Nokian älypuhelimissa kolmannella neljänneksellä

Kulutuselektroniikkaan erikoistunut LG julkaisi hiljattain kolmannen vuosineljänneksen tuloslukunsa. Yhtiö teki heinä-syyskuussa voittoa 157 miljardia wonia, joka on aavistuksen toista neljännestä vähemmän. Vuodentakaiseen nähden tuloskunto on kuitenkin noussut kohisten, sillä vielä viime vuonna tappiota syntyi 414 miljardia wonia. Tarkemmin tulosluvuista kiinnostuneet voivat tarkastaa LG:n virallisen tiedotteen täältä.

Älypuhelimia LG toimitti yllättävän paljon, ainakin jos vertailukohdaksi otetaan markkinoita muutamia vuosia sitten vielä suvereenisti hallinnut Nokia. Kaiken kaikkiaan LG toimitti markkinoille 14 miljoonaa puhelinta, joista puolet oli niin sanottuja älypuhelimia. Samaan aikaan Nokian myi 6,3 miljoonaa kehittynyttä puhelinta. Toisin sanoen LG peittosi Nokian älypuhelimissa, vaikka huomioitavaa on yhtiöiden tuloksien sanamuodot. LG puhuu toimitetuista ja Nokia myydyistä puhelimista.

LG toimitti puhelimia markkinoille yhdeksän prosenttia toista vuosineljännestä enemmän. Valmistaja kehuu LTE-puhelinten ja uuden L-sarjan laitteiden myyneen hyvin. LG pitää markkinatilannetta loppuvuoden osalta erittäin kiivaana, mutta uskoo myynnin kasvavan tutusti viimeisen neljänneksen kysyntäpiikin myötä.

Lähde: The Verge

10 kommenttia

 1. Voivoi Nokiaa, toivottavasti valloittaisi vielä maailman.

 2. Huh, nyt menee heikosti kun tuollainen prutkuvalmistaja menee ohi. Nokia on tehnyt Mokia, mutta ei nyt noin paljon o_o
  t: Lumian tyytyväinen omistaja since day 1.

  1. niinpä – sokeus on vakava tauti, mutt niin on itsepetoskin
   Onhan tästä ’kehityksestä’ teille kerrottu jo ajat sitten, mutt ettepä oo uskoneet…

 3. Ei taida jake nyt oikein olla kärryillä mistään jos lumiaa taskuissaan kantaa.LG tunnetusti valmistaa hyväntuntuista tavaraa toisin kuin pilipalimuovia printtaava samsunsg.Toiseksi se julkaisee kaiken ensimmäisten joukossa,ainut jossa LG pissii koivilleen on päivitysten hidas toimitus kaikki sen puhelinmallit pyörittää antero nelosta tai vanhempaa.Mutta että lumiaa hahahahavava

 4. Sain työnantajalta Lumia 800:n. Ihan OK, mutta rehellisesti sanottuna on ikävä edellistä Android-puhelintani.

 5. Ilmeisesti on parempi saada 50% kahdesta prosentista kuin viisi prosenttia 70%:sta. Androidilla ei vaan voi erottua muista valmistajista. 😛

  1. Eri mieltä, Windows Phone erottuu vain niin pitkään kun kukaan muu kuin Nokia ei niitä valmista. Windows Phonet ovat keskenään kuin kaksi marjaa, Microsoft toimittaa käyttiksen ja look&feel on identtinen merkistä riippumatta. Meni samaan kuin PC:ssä, kenelle on väliä, minkä merkkinen tietokone Windowsia pyörittää?

   1. Implikoi, ettei Windowsia voi itse konfiguroida tai muokata. Käyttäjästä kiinni, ei käyttiksestä.

 6. Todellisuudessa olen sinun kanssasi samaa mieltä, yritin olla sarkastinen (joka on kirjoitettuna vaikea ilmaisun tyylilaji). Viittaukseni koski mobiilimarkkinoita ja Nokiaa, joka joutui nöyrtymään jälleen yhdelle kilpailijalle, mielestäni huonon strategisen valinnan seurauksena.

  Toivon kaikesta huolimatta Nokialle menestystä, vielä kerkiäisi veneen kääntämään.

Kommentointi on suljettu!