LG ja Google virallistivat Nexus 4 -puhelimen

Matkapuhelinvalmistaja LG ja hakukonejätti Google ovat hetki sitten esitelleet virallisesti Nexus 4 -puhelimen. Kyseessä on yhtiöiden ensimmäinen yhteistyöpuhelin, joka saapuu Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan, Kanadaan, Saksaan, Ranskaan, Espanjaan ja Australiaan 13. marraskuuta. Laitteen laajempi saatavuus Euroopassa ja muualla päin maailmaa käynnistyy marraskuun lopulla.

LG on ylpeä ja innoissaan auttaessaan rakentamaan Nexus-sarjan laitteen”, kommentoi julkaisua LG:n matkapuhelinyksikön johtaja Dr. Jong-seok Park. ”Käyttäjät tulevat ilahtumaan muodon ja käytettävyyden täydellisestä kombinaatiosta yhdessä tuoreimman Android-version kanssa.

Nexus 4 rakentuu Android 4.2 -käyttöjärjestelmän ja Qualcomm Snapdragon S4 Pro -piirisarjan ympärille, joka kattaa neljä 1,5 gigahertsin Krait-suoritinydintä. Puhelin tarjoaa kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia ja mallista riippuen kahdeksan tai 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Edessä loistaa 4,7 tuuman True HD IPS Plus -kosketusnäyttö, jonka tarkkuus yltää 1280 x 768 pikseliin ja takaa löytyy kahdeksan megapikselin kamera. Puhelin tukee lisäksi NFC:tä ja langatonta lataamista.

Uutuudella on kokoa 133,9 x 68,7 x 9,1 millimetriä ja painoa 139 grammaa. Laite sisältää 2100 mAh:n akun, jonka luvataan pitävän Nexus 4:n valmiudessa 390 tuntia.

21 kommenttia

 1. Ja taas Nokia aloitti uuden trendin, langattoman latauksen .
  Hyvä Nokia !!

 2. milloinhan apple ”keksii” langattoman latauksen?

  1. No sen patentti on jo Applella mutta ne ei oo nähny lngattonta latauta tarpeelliseksi

    1. Lähteenä Raefin märät unet. Kuten aina.

 3. 8GB for $299; 16GB for $349; available unlocked and without a contract on 11/13 on the Google Play store in U.S., U.K., Australia, France, Germany, Spain and Canada.

  Ei oo hinnalla pilattu.

  1. Ei todellakaan, tuo olis sellanen 330€ (sis alv) tuo kalliimpi versio. Kunhan nyt pitäsivät edes suurinpiirtein noissa lukemissa noi hinnat, niin laitteita menis todella paljon. 24kk kytkylläkin toi olis vain about 14€/kk.. ei todellakaan paha tuon laatuisesta laitteesta. (Ja kun on Nexus kyseessä, uskaltas ottaa 36kk kytkynkin helposti.)

   1. No juttuha menee nii; Googlen play kauppa ei oo suomessa(tietenkään…) ja ole tulossa lähiaikoihin, joten ainoot tavat millä voit ostaa on jostai muusta maista tilata/ostaa LG:n myymä versio(täysin sama ilman google logoa takana) joka maksaa n. 600€

 4. Kun saapuvat meille, niin hinnat on 399 ja 449 euroa.

  1. Siltikin erittäin halpa ja menee ostoon, koska pyyhkii spekseissä kaikki muut tehokkaat älypuhelimet.. Ja käyttiksessä myös.

  2. Emmä totakaan pahaks pistäs tosta puhelimesta. Kyllä hyvin, hyvin luultavasti menee hankitaan toi. Riippuu vähän miten operaattorit tuo kytkyksi. Nexus-laitteilla on kuitenkin kohtalaisen hyvä tuo päivitettävyys (Nexus S nyt jo n. 24kk saanut päivityksiä), niin uskaltais ottaa pitemmäkskin kytkyksi.

   Ja tuo näyttökin alkaa oleen jo niin hyvä, että ehkä sitä jo nää SuperAMOLED+ -hemmotellut silmät alkais sietämään 🙂

   Ja ehkä parasta, ei tarvi sietää TouchWiz UI:ta hetkeäkään! 😀

  3. No niinpä! Tuo myis ku häkä, jos sais tuolla Googlen ilmottamalla hinnalla, eli vain reilu 230€. Toivottavati tuo Play-kaupan laitemyyntiki laajenee pian Suomeen.

    1. Muista että vaikka $299 onkin suoraan käännettynä 230€, niin meillä täällä on alv23%, joten hinta olisi prikun päälle 280€

    2. Huom. JOS saisi. Tuleehan se tietysti Euroopassa maksamaan enemmän, kuin USAssa, mutta nähtäväksi jää kuinka paljon.

 5. No ei siinä mitään, jos koskaan tulisi tänne Thaikkuihin niin hinta olisi siinä 500 euron luokassa täällä… Nämä kehitysmaiden luksus- ja maahantuontiverot ja rankaisut on niin ihq.

 6. Odottelen vielä Jolla-puhelimen julkaisua ja sitten vasta päätän ostanko sen vain tämän.

  Google saisi kyllä kehittää Androidin käyttöliittymää swipe-tyylisemmäksi, jolloin näytöllä ei olisi tarvetta pitää yli 10 % tilaa vievää softanäppäinpalkkia.

  1. Sama! Tosin, olen jo melko varma, että valitsen Jollan. Puhelimen pitää olla oikea pettymys, että päädyn johonkin muuhun.

 7. Jollaa saattekin odottaa ens kesään, virallisen tiedon mukaan. Ja sittenkin tulee vain Kiinan markkinoille minne se on suunnattukin.

Kommentointi on suljettu!