LG työskentelee webOS-pohjaisen television parissa?

Viime vuodet ovat tuoneet älypuhelimista ja tietokoneista tuttuja toiminnallisuuksia televisioihin. Esimerkiksi Samsungin Smart TV -sarjan tuotteilla onnistuu verkkosurffaaminen, sosiaalisten palveluiden hyödyntäminen ja lisäsovelluksien lataaminen ohjelmistokaupasta. Vastaavia palveluita löytyy myös toisen korealaisvalmistajan, eli LG:n, älytelevisioista.

Tuoreimpien huhujen mukaan LG olisi rakentamassa avoimen webOS-käyttöjärjestelmän päälle tulevaisuuden televisioissa käytettävää ohjelmistoalustaa. Se korvaisi vuonna 2009 esitellyn NetCast-alustan, joka ei ole kehittynyt merkittävin askelin sitten ensiesittelyn.

Luonnollisestikin projekti vaatii paljon muutakin kuin pelkän webOS-alustan kääntämisen televisioille. Korealaisvalmistajan tulee esimerkiksi työstää keskeisimmät sovelluksensa uudelleen. Nykyiset televisiot tarjoavat muun muassa Pandora-, Vudu– ja YouTube-sovellukset.

Verkkojulkaisu webOS Nationin mukaan kehittäjät painivat parhaillaan hitaan käynnistysajan kanssa. Television on totuttu käynnistyvän muutamissa sekunneissa, mutta webOS ei kykene tähän ainakaan nykyisessä muodossaan. Eräs ratkaisu olisi sammuttaa ainoastaan television näyttö ja jättää sisällä hyrräävä tietokone valmiustilaan, jolloin käynnistyminen kävisi nopeammin.

Tietojen mukaan LG:n tavoitteena on esitellä ensimmäinen webOS-televisio CES 2013 -messuilla, jotka järjestetään tammikuun alussa.

Lähde: BGR