Uusi Nexus 10 -tabletti julkaistiin

Google on yhteistyössä Samsungin kanssa julkaissut markkinoille toisen Nexus-sarjan taulutietokoneen. Odotetusti kyseessä on Nexus 10, joka perustuu uuden Nexus 4 -puhelimen tavoin Android 4.2 -käyttöjärjestelmään. Uutuus saapuu ensimmäisille markkinoille marraskuu 13. päivä ja edullisin malli kustantaa 399 dollaria.

Kymmenen tuuman kosketusnäyttöön pohjaavan Nexus 10:n paneeli yltää kiitettävään 2560 x 1600 pikselin tarkkuuteen, joka tarkoittaa 300 pikseliä tuumaa kohden. Retina-näytöllä varustetun iPadin vastaava lukema on 264. Google kutsuu näyttöä nimellä True RGB Real Stripe PLS.

Uutuus tulee myyntiin 16 ja 32 gigatavun sisäisellä muistilla, ja ainoastaan WiFi-yhteydellä. Sisällä hyrrää 1,7 gigahertsin ARM Cortex-A15 -tuplaydinsuoritin ja kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Pakettia täydentää Mali T640 -grafiikkayksikkö. Takaa löytyy viiden megapikselin kamera ja etupaneelista 1,9 megapikselin kamera. Mukana on lisäksi kaksi NFC-sirua, yksi edessä ja toinen takana.

Virtaa Nexus 10:lle antaa 9000 mAh:n akku. Googlen mukaan tabletti jaksaa toistaa HD-videoita yhdellä latauksella yhdeksän tuntia. Se on ainoastaan 8,9 millimetriä paksu, mutta painaa siitä huolimatta 603 grammaa.

Lähteet: The Verge & Engadget

1 kommentti

  1. Tämä menee kyllä todennäköisesti hankintaan, jos vain tulee Suomeenkin kohtuuhintaan.
    Nexus S -puhelimeen olen ollut todella tyytyväinen, joten on mahtavaa, että Nexus-sarjaan tulee kymmentuumainen taulutietokone.

Kommentointi on suljettu!