Android 4.2 tukee useita käyttäjätilejä – uudistukset koottuna

Nexus 10– ja Nexus 4 -laitteiden yhteydessä esitelty Android 4.2 kehittää Jelly Bean -kokemusta eteenpäin. Kyllä, uusi alusversio kulkee edellisen julkaisun tavoin lisänimellä Jelly Bean. Siitä huolimatta se sisältää muutaman varsin merkittävän muutoksen edeltäjäänsä nähden.

Useat käyttäjätilit: Android 4.2 Jelly Beanin ehkä suurin muutos on tuki useille käyttäjätileille. Ominaisuus on käytettävissä tableteissa. Sen myötä jokainen käyttäjä voi personoida itselleen mieleisen kotinäkymän pikakuvakkeineen ja taustakuvineen. Tilien välillä vaihtelun kehutaan sujuvan nopeasti.

Panoraamakuvaus: Aivan kuten Apple teki iOS 6:n kanssa, tarjoaa nyt myös Android panoraamakuvauksen. Uusi Photo Sphere -ominaisuus eroaa kilpailijoistaan siinä, että se toimii vaakasuunnan lisäksi myös pystysuunnassa.

Uusi näppäimistö: Google on rakentanut Android 4.2:een Swypeä muistuttavan virtuaalinäppäimistön. Sormea kirjaimien päällä liu’uttamalla muodostetaan sanoja yhdessä hyvän sanakirjan ja ennakoivan tekstinsyötön kanssa.

Monipuolisempi lukitusnäkymä: Osa widgeteistä on nyt mahdollista tuoda suoraan lukitusruudulle.

Daydream-näytönsäästäjät: Uudet näytönsäästäjät osaavat esittää ruudulla esimerkiksi valokuvia tai viimeisimpiä uutisia verkosta.

Miracast-tuki: Uusi Miracast tekee tuloaan televisioihin lähitulevaisuudessa. Se on yleinen standardi, jolla mobiililaitteen sisältö voidaan peilata televisioon. Android 4.2 tukee tätä standardia.

Laajemmat ilmoitukset: Android 4.2:ssa ilmoituksiin on mahdollista reagoida suoraan ilmoituspaneelista.

5 kommenttia

    1. Tämä on Androidiin liittyvä uutinen. Ei Mokian mainoksia kiitos.

  1. Varsinkin tuo useamman käyttäjän tuki tabletteihin on kyllä aiheellinen uudistus. Olenkin ihmetellyt kuinka näin tärkeää ominaisuutta ei ole aikaisemmin ollut tarjolla. Monesti tableteille löytyy varsin erilaisia käyttötarkoituksia perheen sisältä. Esimerkiksi lapsille on hyvä saada personoitua oma näkymänsä, mistä on pääsy vain rajoitettuihin sovelluksiin ja peleihin.

  2. milloin tuo 4.2 on päivitettävissä omaan galaxukseen???

  3. Marko, enemmän tämä tuntuu olevan Androidiin liittyvä mainos, kuin uutinen. Ei ole edes tällaista listausta saatu pidettyä neutraalina, vaan on juuri tällaisia ”muodostetaan sanoja yhdessä hyvän sanakirjan ja ennakoivan tekstinsyötön kanssa.” pätkiä siellä. Pieni ihme, kun lauseeseen ”Tilien välillä vaihtelun kehutaan sujuvan nopeasti.” on jätetty tuo ”kehutaan” eikä suoraan vaan väitetty että on nopeaa.

Kommentointi on suljettu!