Kotimainen TactoTek kehitti muotoiltavan kosketuspaneelin

Suomesta nousee uusi näyttöpaneeleja valmistava yhtiö. VTT:ltä alkunsa saanut TactoTek Oy kehittää kestäviä ja muotoiltavia optisia kosketuspaneeleita, jotka soveltuvat kulutuselektroniikkaan, kuten kännyköihin ja tablet-tietokoneisiin, sekä teollisuuden tarpeisiin. Yrityksen perustajajäseniin kuuluvat VTT:läiset, Antti Keränen ja Mikko Heikkinen sekä Nokia-taustainen Juha Salo.

TactoTek hyödyntää uudenlaista valmistusteknologiaa, jossa yhdistyvät sekä painettu- että perinteinen elektroniikka ja ruiskuvalu siten, että elektroniikka upotetaan kokonaan muovielementin sisään. Etuina paneelissa ovat kestävyys, edullisuus ja muotoiltavuus. Kaarevuutta voidaan hyödyntää tietyissä erityislaitteissa, kuten autojen näytöissä, joissa se vähentää heijastuksia.

Yhtiö käy parhaillaan keskusteluja yhteistyöstä johtavien matkapuhelinvalmistajien kanssa. TactoTek uskoo saavansa teknologiansa massatuotantoon noin vuoden sisällä.

Lähteet: VTT & TactoTek