Microsoftin SmartGlass saapui Androidille

Kesäkuussa esitelty Xbox SmartGlass -sovellus tukee nyt myös Android-pohjaisia puhelimia, jotka pyörittävät alustan 4.0-versiota tai sitä uudempaa sekä omaavat vähintään 800 x 480 pikseliin kykenevän kosketusnäytön. Kyseisen sovelluksen ideana on yhdistää älypuhelimet ja tabletit Xbox 360 -pelikonsolin kanssa, ja laajentaa näin pelikokemusta uusille ulottuvuuksille.

Ohjelman myötä omalla Android-puhelimella voi hallita helposti pelikonsolinsa sisältöä. Puhelintaan voi käyttää esimerkiksi näppäimistönä, musiikkisoittimen hallintaan ja verkkoselaamiseen Xboxin kautta. Todellinen potentiaali on kuitenkin sisällöntuottajien käsissä, jotka voivat tuoda puhelimen näytölle lisäsisältöä ja käyttää sitä ylimääräisenä ohjaimena. Tällainen sisältö on kuitenkin vielä hyvin vähissä, joten alussa useimmat joutunevat tyytymään hyödyntämään Android-laitettaan lähinnä monipuolisena kaukosäätimenä.

SmartGlass-sovelluksen on määrä aikanaan saapua myös Applen iOS-laitteille. Android-käyttäjät voivat ladata sen tuttuun tapaan Google Play -kaupasta.

Lähteet: Engadget & The Verge

1 kommentti

  1. Eipä näytä olevan yhteensopiva nexus 7:n kanssa vaikka resoluutio ja os on riittävän hyviä. Toivottavasti tämän kanssa toimiva versio ilmestyy pian.

Kommentointi on suljettu!