Milloin Microsoft julkaisee Windows Phone 7.8 -päivityksen?

Microsoftin 29. lokakuuta järjestetty lehdistötilaisuus oli hienoa katseltavaa. Yhtiö onnistui hyvin vangitsemaan yleisönsä ja Windows Phonen kehityksestä vastaava Joe Belfiore kutsui jopa lapsensa lavalle esitellessään Windows Phone 8:n uutta Kid’s Corner -ominaisuutta. Nähtiinpä alustaa hehkuttamassa myös hehkeä näyttelijätär, Jessica Alba.

Näyttävässä tilaisuudessa ohjelmistojätti ei maininnut sanallakaan Windows Phone 7.8 -päivityksestä, josta se kertoi kesällä. Kyseinen päivitys tuo osan uuden kasiversion parannuksista nykyisiin Windows Phone -laitteisiin. Päivityksen ignooraaminen sai monet miettimään, kuinka pitkään sitä joudutaan mahdollisesti vielä odottamaan.

Tuoreimmat huhut kertovat, että laitevalmistajat pääsisivät asentamaan paketin edellisen sukupolven laitteisiin muutaman viikon sisään ensimmäisten Windows Phone 8 -puhelinten saavuttua myyntiin. Arvioiden mukaan nykyisten luurien omistajat voivat hyvinkin joutua odottamaan Windows Phone 7.8:aa ainakin kuukauden. Tätä voidaan pitää hyvin todennäköisenä, sillä tuskimpa Microsoft olisi jättänyt päivityksen esityksensä ulkopuolelle, jos sen jakelu käynnistyisi jo seuraavien viikojen aikana.

Windows Phone 7.8 -päivityksen tarkka sisältö on vielä suuri kysymysmerkki. Microsoft paljasti kesällä, että se tuo kasiversion uuden kotinäkymän, mutta sen enempää ominaisuuksista ei ole paljastettu. Nokia on sen sijaan kertonut tuovansa nykyisiin Lumioihinsa muutamia omia uudistuksia Windows Phone 7.8 -päivityksen lisäksi. Niistä lisää täältä.

Lähde: GSMArena

17 kommenttia

 1. Asentelimpa tuossa huvikseni pari päivää sitten tuon 7.8 järjestelmän (xda:lta tietysti) tähän omaan Lumia 710 luuriini. Ei se kovasti muutu, mutta pikku tuunaukset tekevät kyllä huomattavasti kivemman käyttiksen tästä 7.8:sta kuin 7.5 oli. BT tiedostonsiirron lisääminen on kyllä hienoa, WP pääsee sentään samalle linjalle kuin Android on ollut alusta asti. (iPuhelimessa en oo vielä tarvinnut, joten en edes tiedä tukeeko sekään sitä..)

  Kysymyksiä tästä 7.8:sta saa esittää, vastaan parhaani mukaan. Screenshottien kera, jos joku kertoo miten niitä tässä saa aikaiseksi 😛

  1. WP 7 ei osaa ottaa ruutukaappauksia, ellei ole kehittäjätunnuksia. Kasissa tämä ominaisuus on vakiona: ”Press the Power button and the Start button at the same time.” En tiedä toimiiko 7.8:ssa.

   1. Eipä toiminut 7.8:ssa. Onpa hanurista, ettei saa screenshottia helposti. Eipä silti, eihän Androidissakaan saanut roottaamatta screenshottia piiitkään aikaan. oikeestaan vasta HC:ssä tuli.

 2. Moi Nite! Onko mitään muuta mainittavan arvoista muutosta, kuin eri kokoset tiilet aloitusnäytössä? Ja saako Windows 7.8:aan kaikki Windows-sovellukset, vai ovatko ne ainostaan Windows Phone 8:lle?

  1. WP 7.8 pohjautuu tasan saman alustaan (Win CE) kuin 7.5. WP8 taas on täysin eri alusta (Win8 ARM), joten sovellusvalikoima on myös erillinen. Jos ohjelma vaatii WP8:n, se ei toimi WP7.x:ssä, missään versiossa. Ikävä kyllä.

   Mainittavan arvoista.. No ensimmäisenä kyllä noi Tilet, joka on oikeasti aika iso asia. Ja jo mainittu BT tiedonsiirto.

   En tiedä onko se vaan Custom ROMin ansiota, vai WP7.8:n mutta värivaihtoehtoja tiiliin on runsaasti enemmän kuin ennen.

   WiFi connectaa jonkun verran nopeampaa kuin ennen (muutama sekunti entisen n. 10s sijaan. Ei mikään iso, mutta jos käyttää runsaasti niin sen huomaa).

   Yleensäkin tiedonsiirto verkossa on jonkin verran nopeamman oloista kuin ennen, tämä voi kyllä johtua muustakin, mutta mainitsemisen arvoinen omasta mielestäni.

   Akku kestää jostain syystä pidemmän aikaa raskasta käyttöä, mutta standby-tilassa kuluu nopeampaa kuin ennen (ei hurjasti, mutta 1-5% enemmän kuin ennen).

   Mitään muuta ei ole vielä tullut eteen, tosin tämä on vasta ollut käytössäkin n. vuorokauden, eikä ole ainoa puhelin 🙂

  2. WP8-sovellukset ei oo taaksepäin soveltuvia, eli eivät toimi WP7:lla. WP7-sovellukset taas pelaavat kaikki WP8:lla.

   Kun WP8:t tulee markkinoille, voi miettiä kumpaan kehittäjät ensialkuun mieluummin ohjelmansa sovittavat.. Tuskin kukaan haluaa menettää WP7-puhelimia käyttäviä asiakkaita ehdoin tahdoin. Nähtäväksi jää.

 3. Teemu, tiedätkö tuleeko kaikki suosituimmat pelit mm. Bike Baron, Temple Run, Bad Piggies, Amazing Alex yms. Windows-puhelimille?

  1. Tämä jäi toisiaan epäselväksi. Yritän selvittää asiaa. 🙂

 4. Kiitos! 🙂 Ilmoita tänne kommenttiosioon, kun tiedät.

 5. Uuh ihanaa, että Lumioilla voi lähettää jatkossa bluethootilla, hieno homma!

  N9 silti pysyy taskussa. ( Kun sen korjaamosta saan… Angry – 3 viikkoo turhaa korjaamos – huollos nyt )

 6. Onko massamuisti tilaa lisätty 7.8? Olen ymmärtänyt että 7.5 vaati kaikkeen tiedostonsiirtoon pc ja puhelimen välillä Zune ohjelmiston. Se on yksinään syynä miksi en ole ostanu lumia 800 halvasta hinnasta huolimatta.

  1. Mielenkiintoista. En ole mihinkään laitteeseen siirrelly tiedostoja piiitkään aikaan data kaapelin avulla. Normaalisti siirrän ne Skydriven avulla, niin androidiin kuin myös Windows phoneen. Helvetin helppoa!

   1. Uh. ei muuten ole tullut edes mieleen koettaa tuota. Itse käytän Google Driveä lähes kaikessa tiedonsiirrossa, niin ei tule paljon tuota koitettua… Jos pitää suoraan koneelle siirrellä, niin heitän BT:llä. Noita Cloud Storageja on niin paljon, että ei oikein tule massa-muisti -moodia enää käytettyä. Koitankin heti kun kykenen.

    1. Eipä ainakaan Win8:n kanssa toiminut. Testaan vielä kun pääsen Win7 koneen viereen. Tässä Win8:ssa kun tuo Lumia ei näy missään, niin en oo ihan varma toimiko se edes 😛

 7. itsekin asensin epävirallisen 7.8:n Omnia7:aan. jotenkin tuntuu että toi kasikaan ei tuo paljoa uutta mukanaan, mutta pahimpana puutteena 7.8:ssa on softakehityksen loppuminen tai ainakin varma väheneminen.

 8. Tossa Win8 on se puoli et niissä on muistikortti paikka jos loppuu muisti kesken…

 9. WP7.8 on iha jees ja käyttäjän on tyydyttävä siihen muistin määrään mitä puhelimessa on 8GB tai 16GB mutta hauskaa on se kun uudet Lumiat voidaan ladata langattomasti täyteen mutta en oo 100% varma toimiiko langaton lataus miten hyvin ja voi olla joitakin vikojakin siinä latauksessa ja jos ei toimi lataus niin jää puhelin lataamatta täytteen jos ei oo toista laturia ja siksi ois parempi että normaalisti lataaminen niin olisi kans latureitakin enemmän kun voi vaikka käyttää vanhan puhelimen laturia.

Kommentointi on suljettu!