Nokia tipahti älypuhelinvalmistajien top 5:stä

Älypuhelinmarkkinat kasvoivat kolmannen vuosineljänneksen aikana 45,3 prosenttia vuodentakaiseen nähden, selviää tutkimusyhtiö IDC:n julkaisemista luvuista. Kaikkiaan valmistajat toimittivat markkinoille 179,7 miljoonaa kehittynyttä matkapuhelinta.

Toimituksilla mitattuna markkinoiden selvästi suurimmat älypuhelinvalmistajat ovat Samsung ja Apple. Samsung toimitti 56,3 ja Apple 26,9 miljoonaa älyluuria. Kaksikon takana käydään pronssisijasta tiivistä kisaa RIM:n, ZTE:n ja HTC:n välillä.

Tunnetuista valmistajista LG, Motorola, Nokia ja Sony eivät mahtuneet tällä erää viiden suurimman älypuhelinvalmistajan joukkoon. Suurimman pudotuksen on kokenut Nokia, joka hallitsi älypuhelinmarkkinoita vuosia täysin suvereenisti. Viime vuosina sen osuus on kuitenkin laskenut ja nyt yhtiö ei mahdu enää edes top 5 -listalle. Nokia toimitti heinä-syyskuussa 6,3 miljoonaa älypuhelinta.

Top 5 -valmistajista vuodentakaiseen nähden osuuksiaan eniten kasvattivat Samsung, ZTE ja Apple. Korealainen Samsung on joukosta kovimmassa vedossa. Sen toimitukset kasvoivat 100,4 prosenttia. ZTE puolestaan kasvoi 82,9 ja Apple 57,3 prosenttia.

Lähde: IDC

1 kommentti

  1. Itseasiassa, Nokia on 9. valmistaja älypuhelimissa tällä hetkellä. Jos ei kurssi käänny todella pian, otsikon voi muuttaa muotoon: ”Nokia tipahti älypuhelinvalmistajien top 10:stä ”. Surullista.

Kommentointi on suljettu!