Videolla: Windows Phone 8 uusine ominaisuuksineen

Microsoft on julkaissut kattavan videon uudesta Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmästään, johon pohjautuvat laitteet rynnivät markkinoille asteittain marraskuun aikana. Mobiilialustan kehitystä Microsoftilla johtava Joe Belfiore esittelee laajasti Windows Phone 8:n ominaisuuksia ja vertailee sitä kilpaileviin alustoihin.

Kantavana ideana Windows Phone 8:ssa on erilaisuus ja käyttäjäkeskeisyys, joihin myös Belfiore viittaa videolla useampaan otteeseen. Microsoftin näkemyksen mukaan kotinäkymän aktiiviset tiilielementit tarjoavat iOS:ia ja Androidia henkilökohtaisemman ja paremman tavan tehdä puhelimestaan itsensä näköinen. Belfiore demoaa laajasti työpöytää ja uutta Live App -ominaisuutta, jolla päivittyvää informaatiota voidaan tuoda myös lukitusruudulle. Videolla käsitellään lisäksi muun muassa ohjelmistokauppaa, Data Sense -pakkausteknologiaa, kameraominaisuuksia ja Kid’s Corner -toiminnallisuutta.

Mitä mieltä lukijamme ovat uudesta Windows Phone -versiosta? Nostaako se Microsoftin asemia älypuhelinmarkkinoilla?

9 kommenttia

 1. Applella ei ole mitään jakoa. Immeiset voan luottaa vielä ennakkoluuloihinsa ja epäröi WP:a. Mölkkyvä.

 2. Ei innosta tiilet. Eikä myöskään ole yllätys, että Belfiore käyttää demossa HTC:tä eikä Nokiaa.
  Jollaa odotellessa…

  1. Et tainnut katsoa esitystä kovin pitkälle… 70% esityksestä Joella on Lumia 920 kädessä.

 3. Joella selvästi liikaa rahaa kun ei huoleta yhtään jättää 600e puhelinta 5 vuotiaan käsiin…

 4. tk, ne sai noi varmaan ilmasiks.

  Yhtiön piikkii tai jtn.

 5. Olipa milenkiintoisia ominaisuuksia ja parasta on, että ne on helposti hallittavissa tiilinäkymän kautta.

 6. Meinasin katsoa objektiivisesti, mutta kun näyttivät android-puhelimia ja JOKAISESTA oltiin tehty iPhone-look-a-like ja pistetty vaan ikoneita desktopille, eikä lainkaan mitään dynaamisia widgettejä joita JOKAINEN valmistaja lykkää OLETUKSENA siihen…

  Miksi ei voi luottaa omiin tekeleisiinsä sen vertaa, ettei tarttis valehdella kilpailijoista? Mitä paskaa tällainen oikein on, MS? Pelottiko, että Android olisikin parempi kuin omanne, jos olisitte näyttäneet Androidin sellaisena kuin se on?

  Ei tuo WP nyt oikeasti ole niin perseestä, sitä vois ihan verrata muihin tekemättä tahallaan muista huonompia kuin ovat.

  Tällaisista jää vain paskanmaku suuhun. Mulle ainakin tulee vain sellainen mieli, että ovat ihan MS:lla olleet sitä mieltä, että WP on paskempi kuin Android, joten Androidista pitää näyttää huonompi kuva kuin se oikeasti on.

  1. Ei se nyt ihan noinkaan mene. Kärjistäminen on paras tapa korostaa..

   1. Kärjistäminen valehtelemalla on silti valehtelemista.

    Ei autojakaan vertailla niin, että toisella ajetaan vaan ykkösellä. Tai pakastimia niin, että toiseen pistetään yks härkä ja toiseen kolmetoista pulua ja sanotaan että tää toinen on parempi ku sinne mahtuu enemmän, kattokaa 13 eläintä vs. 1 eläin.

    Kaikista tuntemistani android-käyttäjistä *kukaan* ei pidä aloitusruutuaan tuollaisena kun tuossa videossa annettiin ymmärtää ”miltä android näyttää”. Yksikään suoraan kaupasta ostettava android-laite ei näytä ”täysin iPhonelta”, kuten videossa annettiin ymmärtää.

    MIKSI ei voi vertailla papuja papuina? Olisivat näyttäneet, että androidissa on tällaisia widgettejä ja WP:ssä on nää livetilet, ja siitä keksineet jotain miksi tilet on parempia kuin widgetit.

    Mutta epäilempä, etteivät luottaneet omaansa niin paljon, että olisivat uskaltaneet siihen lähteä. ”Parempi kusettaa” on ikävä kyllä ollut MS:n tunnus jo vuosia, vaikka tuote sinällään olisikin ollut niin hyvä, ettei kusetusta tarttis. (Omasta mielestäni esim. MS:n laitteet ovat aina olleet todella hyviä.)

    Muutenkin videossa oli vähän puppua enemmän kuin olisin odottanut ”WP8 demolta” versus ”suoranaiselta mainokselta” … No… sitä saa mitä tilaa, Apple tunkee aika samanlaista marketointi-soopaa itsekkin, joten miksi käyttäytyä muuten?

Kommentointi on suljettu!