Nokialta uusi halpisluuri: Nokia 109

Kaiken Lumia-hehkutuksen keskellä Nokia on esitellyt markkinoille uuden peruspuhelimen, joka on osa yhtiön strategiaa kytkeä seuraavat miljardi ihmistä Internettiin. Kyseessä on perinteinen ”patukkamalli”, joka kulkee nimellä Nokia 109 ja kustantaa ennen veroja ja mahdollisia operaattoreiden vähennyksiä 42 dollaria. Suoraan euroiksi käännettynä tämä tekee vajaat 33 euroa.

Nokia kertoo uutuuden suuntaavan kuluttajille, jotka haluavat edullisen ja Internet-ominaisuudet omaavan matkapuhelimen. Peruspuhelimen luonteestaan huolimatta Nokia 109 todellakin taitaa verkkosivustot, joita käyttäjä voi selata Nokia Xpress -selaimella. Se on tuttu pilviteknologiaa hyödyntävä verkkoselain, joka pakkaa sivut jopa 90 prosenttia pienempään tilaan säästäen näin merkittävästi datakustannuksia.

Uutuus tarjoaa suoran pääsyn kotinäkymästä Twitter– ja Facebook-palveluihin. Pikaviestintä taipuu mukana toimitettavalla eBuddy-sovelluksella. Puhelin pohjautuu Series 40 -alustaan.

Nokia 109:n teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat 128 x 160 pikseliin yltävä 1,8 tuuman näyttö, EDGE, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja microSD-muistikorttipaikka. Valmiusaikaa puhelimen 800 milliampeerin akku tarjoaa mukavat 790 tuntia. Puheaikaakin irtoaa 7,8 tuntia.

Puhelin saapuu myyntiin mustana ja syaanina loppuvuoden aikana muun muassa Kiinassa ja Euroopassa.

Lähde: Nokia Conversations

2 kommenttia

  1. Hieno puhelin noin halvalla.

    Selkeet ja isot näppäimet, jota vanhat ihmiset arvostaa.

  2. Tuota – minua kyllä ihmetyttää että miksi noihin halpisluureihin on työnnettävä ”netti” mukaan. Toki tuollaisesta tykkäävät operaattorit, että halpisluurillakin voidaan saada nettimaksuja kerättyä. On sitten kuitenkin kuluttajan tietoisuudessa, että ei ota nettimaksuja mukaan sopimukseensa.

Kommentointi on suljettu!