Strategy Analytics: markkinoille toimitettiin 24,7 miljoonaa tablettia Q3:n aikana

Apple on edelleen selvästi suurin yksittäinen tablet-valmistaja, selviää Strategy Analyticsin tuoreesta raportista. Alustana iOS on kuitenkin menettämässä valta-asemaansa Androidille, joka nappasi tablet-toimituksista 41 prosentin osuuden heinä-syyskuussa. Applen iOS:n osuus oli kolmannella vuosineljänneksellä 57 prosenttia.

Vaikka Android lähenee kovaa vauhtia iOS:n markkinaosuutta, eivät yksittäiset valmistajat pysty vastaamaan iPadin menestykseen. ”Yksikään Android-valmistaja ei pääse lähellekään Applea toimitusmäärissä, mutta useiden laitevalmistajien kuten Asusin, Samsungin ja Nookin tuki auttavat alustaa kartuttamaan osuuttaan taulutietokoneissa”, kommentoi Strategy Analyticsin Neil Mawston (Executive Director).

Kaikkiaan taulutietokoneita toimitettiin markkinoille heinä-syyskuussa 24,7 miljoonaa kappaletta. Näistä 14 miljoonaa tulivat Applelta ja 10,2 miljoonaa eri Android-valmistajilta. Ero on kaventunut vuodentakaisesta, sillä tuolloin Applen osuus oli vielä 64,5 prosenttia ja Androidin 29,2 prosenttia.

Lähde: BGR