Apple käynnisti iPad minin myynnin

Nyt niitä saa, nimittäin 23. lokakuuta esitelty iPad mini on saapunut tänään kauppoihin. Se on pienempi versio Applen markkinoita hallinneesta iPad-tabletista, joka itse asiassa loi koko taulutietokoneiden markkinasegmentin. Kolmannella vuosineljänneksellä taulutietokoneita toimitettiin markkinoille 24,7 miljoonaa kappaletta, joista 14 miljoonaa oli iPadejä.

Uusi iPad mini on isoveljensä tapaan saatavilla mustana sekä valkoisena. Se perustuu 7,9 tuuman kosketusnäyttöön ja on esikuvaansa 23 prosenttia ohuempi sekä painaa mallista riippuen vain 308 tai 312 grammaa. Kosketusnäytön tarkkuus on nykymittapuun mukaan varsin vaatimattomat 1024 x 768 pikseliä. Onkin varsin selvää, että ennemmin tai myöhemmin myös iPad mini päivittyy Retina-tason näyttöön.

Tabletin sisällä sykkii A5-tuplaydinsuoritin, takaa löytyy viiden megapikselin kamera ja tallennustilaa on tarjolla variantista riippuen 16, 32 tai 64 gigatavua. WiFi-mallin lisäksi saatavilla on puhelinverkkoyhteyksiä tukeva versio. Applen uuden tabletin hinta vaihtelee konfiguraatiosta riippuen 339 ja 669 euron välimaastossa. Neljännen sukupolven täysikokoinen iPad irtoaa puolestaan halvimmillaan 509 eurolla, joten hintaeroa laitteilla on 170 euroa.

4 kommenttia

  1. 14/24,7 on aika kaukana joskus vallinneesta 98%:n markkinaosuudesta. Mukavaa, että monopolit murtuvat.

  2. 14 / 24.7 on kait 56% uusistakoneista kvartaalilla, jolla Apple leirissä odotettiin uusia tabletteja joulumarkkinoille ja kvarttaalilla, jolloin mm. Googlen state of the art Nexus 7:n jakelu oli ”kuumimmillaan” ….

    No nyt on kortit Q4:n osalta jaettu. Kaikki kolme päätoimittajaa on saaneet omat tabletit ja puhelimet esiteltyä ja kilpailu paikasta ”pukin kontissa” on alkanut. Tammikuussa se sitten nähdää, mitkä möi ja mitkä oli hinnoiteltu väärin.

    t.w

Kommentointi on suljettu!