Steve Ballmer pitää Applea pikkupelurina kaikessa muussa paitsi tableteissa

Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer näkee maailman arvokkaimman yhtiön Applen pienenä toimijana kaikilla muilla osa-alueilla paitsi taulutietokoneissa, joiden osalta Apple on selkeä markkinajohtaja. Microsoft yrittää parhaillaan kiilata Applen apajille upouudella Windows 8 -käyttöjärjestelmällä sekä omilla Surface-tableteillaan. Aika näyttää, pystyykö alusta nousemaan Androidin ohi ja sitä kautta uhkaamaan Applen valta-asemaa tableteissa.

Ballmerin lausuntoa voi pitää hieman hauskana, sillä Applen asema myös älypuhelimissa on nykyään kaikkea muuta kuin pieni. Se hallitsee yhdessä Samsungin kanssa suvereenisti älypuhelinmarkkinoita. Markkinaosuuksilla mitattuna se on toiseksi suurin valmistaja. Apple myi heinä-syyskuussa 26,9 miljoonaa iPhonea.

Taulutietokoneiden lisäksi Microsoftilla on koetuksen hetket edessä myös mobiilimarkkinoilla. Uuteen Windows Phone 8 -alustaan pohjautuvat laitteet rantautuvat markkinoille asteittain marraskuun aikana. Edellinen versio ei onnistunut kahmimaan markkinoilta kuin muutaman prosentin markkinaosuuden, joten nyt on menestyttävä tai merkittäviä muutoksia strategiaan saattaa olla luvassa.

Ballmerin mukaan älypuhelinmarkkinoilla menestymiseen vaaditaan erottautuva tuote, mutta se ei ole tarpeeksi. Toimitusjohtaja painottaa, että on tärkeää saada asiakkaat kokeilemaan ja näkemään laitteen käytännössä. Yhdysvalloissa puhelimet ovat Ballmerin mukaan hyvin esillä ja myyjät tietävät mistä puhuvat. Lisäksi tarvitaan mainontaan, jota on lyhyen tauon jälkeen on taas luvassa.

Lähteet: Phone Arena & WSJ

4 kommenttia

  1. ”Yhdysvalloissa puhelimet ovat Ballmerin mukaan hyvin esillä ja myyjät tietävät mistä puhuvat.”

    Eli jos ja kun WP8 ei myykään niin hyvin kuin toivottiin, ei ainakaan voida enää käyttää ”myyjät eivät tiedä WP:stä mitään” -veruketta.

  2. Tämä mies on niin hassu. Toisaalta hänessä on ”sukulaispiirrettä” Steve Jobsiin todellisuuden vääristämistiloilla, mutta niissä on jokin jännä vivahde-ero.

    Tuntuu joskus siltä, että Ballmer elää jossain informaation katvealueella. Vaikka toisaalta, mies on johdonmukainen väittäessään, että Apple on pikkutekijä puhelinasioissa. Ballmerhan väitti iPhonen 2007 lanseerauksen jälkeen, ettei se tule myymään. Mies elää yhä samassa uskossa.

  3. Olen havainnut että Microsoftilaiset elävät usein jossain kummallisessa fantasia-maailmassa, joka on kaukana reaalimaailmasta. Siinä fantasiassa MS on aina suuri ja haluttukumppani…

Kommentointi on suljettu!