Asus myy noin miljoona Nexus 7 -tablettia kuukaudessa

Kesäkuussa esitelty Nexus 7 on eräs markkinoiden mielenkiintoisimmista taulutietokoneista. Se ei juhli ylitsevuotavilla ominaisuuksilla, vaan sisältää kaiken oleellisen kompaktissa ja edullisessa paketissa. Suomessa laitteen myyntihinta kieppuu 270 euron tuntumassa, kun esimerkiksi Applen uusi iPad mini kustantaa edullisimmillaan 339 euroa.

Googlen ja Asusin rakentaman Nexus 7:n myynti on ensimmäisinä kuukausina pyörinyt 500 000 ja 700 000 välimaastossa, paljasti Asusin finanssijohtaja David Chang talousjulkaisu The Wall Street Journalille. Nyt laitteen myynti on kuitenkin kivunnut miljoonan kuukausivauhtiin, joka on Android-tablettien kategoriassa erittäin hyvä saavutus.

Nopealla päättelyllä voidaan laskea Nexus 7:n myynnin asettuneen kolmannella vuosineljänneksellä kahden ja puolen miljoonan kappaleen tuntumaan. Applea näillä lukemilla ei vielä pelotella, sillä iPad myi heinä-syyskuussa 14 miljoonaa kappaletta. Nexus-mallisto saattaa kuitenkin nopeasti nousta merkittäväksi nimeksi tablet-markkinoilla. Paljon riippuu tulevan Nexus 10:n menestyksestä, joka saapuu myyntiin marraskuussa.

Lähde: The Verge

1 kommentti

  1. En ihmettele. Itselläni tuo kyseinen laite ja on muuten hyvä. Suosittelen kaikille, jopa i-faneille.

Kommentointi on suljettu!