Videolla: Open webOS pyörähtää Galaxy Nexuksella

Avoimen lähdekoodin projektiksi jo tovi sitten kääntyneestä webOS:ista, nykyiseltä nimeltään Open webOS, on kuultu viime aikoina kiihtyvään tahtiin uusia tietoja. Alustan ensimmäinen virallinen versio julkaistiin noin kuukausi sitten ja korealaisen LG:n huhutaan kehittelevän siitä omille älytelevisioilleen uutta käyttöjärjestelmää.

Nyt yhteisö on ottanut työn alle Open webOS:in kääntämisen Googlen ja Samsungin Galaxy Nexus -puhelimelle. Tuoreimpaan käännökseen on pyritty tuomaan alkuperäisen webOS:in keskeisiä elementtejä ja tyylikeinoja, joiden avulla sen visuaalista ilmettä on saatu kohennettua. Samalla virtuaalinäppäimistö on laitettu uuteen uskoon paremman käytettävyyden toivossa. Videon perusteella ainakin käyttösulavuus on jo vähintäänkin kohtalaisella tasolla.

Open webOS:in ensimmäinen versio on suunnattu matkapuhelimia suuremmille laitteille, joka on vaikeuttanut sen onnistunutta kääntämistä Galaxy Nexukselle. Yhteisö näyttää nyt kuitenkin päässeen hyvään vauhtiin, joten toivottavasti alusta nähtäisiin vielä jonkin merkittävän matkapuhelinvalmistajan laitteessa.

Lähde: webOS Nation