Kuvina: Nokia Lumia 920

Jo perinteeksi muodostuneen Kuvina-artikkelisarjamme tämänkertainen tähtönen on Suomessa 22. marraskuuta myyntiin saapuva Lumia 920. Se on Nokian seuraavan sukupolven lippulaivaälypuhelin, joka perustuu uuteen Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmään.

Muodoiltaan Lumia 920 jalostaa N9:n yhteydessä esiteltyä ja paljon kehuttua muotokieltä. Vahvasti kaareva takaosa kiertyy yhtenäisesti etupuolen 4,5 tuuman näyttöön. Puhelin tuntuu kädessä jämäkältä ja rakenne erittäin kestävältä. Kameraa ympäröivä kehys sekä oikean reunan painikkeet ovat nyt edeltäjiään kestävämpää materiaalia, joten näkyviä naarmuja laitteeseen ei aivan helpolla saa.

23 kommenttia

 1. Kyllä se on kaunis puhelin.
  Nämä Lumiat hakkaavat designissa kaikki muut puhelimet tällä hetkellä.

  Teemu, osaatko kertoa jatkuuko se ”Aikakone” -artikkelisarja enää?
  Se oli ”Kuvina” -sarjan kanssa suosikki juttujani aina Mobiiliblogissa. Ikävä jos niitä ei enää tule

  1. Lue postaukseni tuossa alempana. Onhan se Lumia kaunis, mutta onko se todella tärkeintä? Omasta mielestäni tämä ”Design-huuma” on nykyään vähän typerää.

   1. Tässä on juuri se, että älypuhelin markkinoilla on vaikea erottua designin puolesta, jonka Lumiat tekevät loistavasti.

    1. Pointtini nimenomaan, itseasiassa. Kun on kyseessä kuitenkin laite (ainakin lippulaivan ollessa kyseessä), jossa laitteen esteettinen ulkomuoto on itseasiassa aika pienessä osassa, niin on mielestäni hieman typerähköä pistää design niin korkeaan arvoon laitteen suunnittelussa. Varsinkin jos se alkaa haittaamaan laitteen varsinaista toimintaa/säilytystä. (Esim. iPhone 4:n lasinen takakansi on erittäin hyvä esimerkki tästä. Mitä perkelettä liikkui suunnittelijan päässä? LASINEN (ei edes Gorilla Glass) takakansi? No niitähän tietysti hajosi enemmän kuin sukkia… mutta näyttipä tyylikkäältä…)

     ps. Toivon TODELLA että Nexus 4:n takakansi ei ole tuota iPhonen luokkaa…

 2. Sentään pitkät sivut ovat pyöristetyt, mutta päädyt ja kulmat ovat ”teräviä”. En ihan oikeasti ymmärrä tätä nykyistä ”form over function” idean liian pitkälle viemistä. Kyllähän se tyylikkäältä näyttää, mutta nuo reunat ja varsinkin kulmat eivät ihan oikeasti tunnu hyvältä taskussa/kädessä. Tästä samasta asiasta kärsii – enemmän reunojen, vähemmän kulmien osalta – myös iPhone. Ne ”terävät” metallireunat eivät ihan oikeasti aiheuta sellaista kuvaa minulle, että ko. laitetta olisi mukava pitää kädessä.

  Jos ottaa käteensä kolme laitetta, esim. iPhone, Lumia 800/N9/joku muu tuon muotoinen ja vaikka Sampan Gio tai Xcover. Tai SGS3. Tai alkuperäinen SGS. Niin omaan käteen ehdottomasti tuntuu paremmilta noi Sampat. Gio ehkä parhaiten. SGS2 oli vähän laatikkoinen mun makuuni, muttei siinäkään ollut ”teräviä” reunoja kuten iPhone/Lumia.

  1. Eihän nuo Lumian terävät kulmat käteen osu, miten tuo SGS2 voi tuntua mukamas paremmalta kädessä? Tuo Lumian muotoiluhan on juuri sellainen että se on niin mukava pitää kädessä kuin ikinä olla ja voi. Sen myönnän ettei nuo päätyjen kulmat tunntu kivalta taskussa, ihmettelen itse samaa miksei niitä voitu pyörisää. Jopa N9:ssäkin puhelimen takaosa kapenee ylä- ja alapäässä. Samaa olisin kaivannut Lumia 920:een, se olisi saanut laitteen myös näyttämään selvästi ohuemmalta!

   1. Sanoinkin, että SGS2 oli liian laatikkoinen 🙂 Mutta esim. Gio, SGS3, HTC:n alkuperäinen Desire ynnä liuta muita laitteita tuntuu TODELLA paljon paremmalta minun käsiini. Mutta kyllä, SGS2 on minusta paremman tuntuinen kuin N9-malliset Nokialaiset. Ihan simppelisti siitä syystä, että SGS2:ssa ei ole teräviä kulmia. Pidän puhelinta kädessäni (kummassa tahansa) yleensä niin, että jokin nurkka ”nojaa” kämmeneeni ja esim. Lumia 800 painaa todella ikävästä keskelle kämmentä niillä terävillä nurkillaan. SGS2 ei tätä tee, koska siinä on pyöreät nurkat. (iPhonekaan ei juuri sillä kohdalla paina, koska siinäkin on pyöreät nurkat, mutta iPhonen kohdalla taas ne pitkien sivujen reunat ovat todella epämiellyttäviä ja painavat vastaavasti sormiin.)

    Ja tosiaan, taskussa nuo nurkat ovat varsinaiset tuskat, siksi en koskaan pidäkkään noita laitteita taskussa, vaan hankein niille vyölaukut. Note saa luvan lymytä taskussa, koska siinä ei ole mitään terävää joka painaisi ikävästi.

    Jos olisi mahdollista saada Gio:n kuorissa oleva huippupuhelin, ostaisin sellaisen välittömästi, jotenkin tuo pieni valkoinen vehjas vaan sopii käteeni todella loistavasti (ja näyttää myös hyvältä, jos se kiinnostaa). Mutta nykyään kun ei voi tehdä huippupuhelinta, jossa on pieni näyttö…

 3. Vaikea keksiä tuotetta, jossa design erot olisivat yhtä pieniä kuin älypuhelimissa. Litteä laatikko, jossa on yhden sivun kokoinen näyttö.

  1. TV? Litteä laatikko, jossa on yhden sivun kokoinen näyttö…

 4. Ohan se sopivan jykevä kaljapullon avaamiseen..

 5. Pelkkä design ei tee älypuhelimesta tarpeeksi houkuttelevaa,jos tekniikka/ominaisuudet jne ”sitä itteään”!!.Hinnoittelusta puhumattakaan!.

 6. Onhan se upea luuri. Tuskin kuitenkaan heti vaihdan L800:sta.

 7. Joo-o, on kyllä eeppistä suunnittelua ja kaikinpuolin mullistavaa kun joku Nokia tekee kulmikkaan ja kaikinpuolin ilmeettömään muovilelun.

  1. Tuon laitteen muotoilun ideana on, että se on ilmeetön. Eräässä haastattelussa todettiin, että kaikki ylimääräinen yritettiin haivyttää näytön taakse, jotta puhelinta käyttäessä käyttäjä näkee vain näytön

    1. Eihän kukaan puhelinta käyttäessä katso muuta, kuin näyttöä.
     Ilmeetönkö on sitten huippu-suunnittelua? Puhelimet ovat aina olleet ilmeettömiä ja tylsiä, ne jotka koittavat sitä muuttaa, epäonnistuvat ja eivät menesty. Siispä on typerää koittaa arvostella puhelinta ulkonäön perusteella, tuntuma ja materiaalit ovat tärkeimpiä kun kyseessä on ulkoinen. Parasta Nokian kalleimmissa malleissa on aina ollut materiaalit minulle henkilökohtaisesti, nyt sekin on menty pilaamaan. (Samoin myös paino, hyvin pitkälti irrelevanttia, mutta miksi suunnittelijat eivät saaneet tehtyä myovipuhelimesta tämän päivän standardien mukaista painoltaan. Hyvä esimerkki siitä miten se kuuluu tehdä, on iPhone 5)
     Tiivistettynä, Nokia tekee jotain, ja pienet mielenne raksuttavat ja ovat hämmästyneitä koska oletatte sen koskevan jotenkin teitä Nokian suomalaisen taustan takia, kiinapaska loistaa ja kukaan ei ajattele.

    2. Ai pyöreäkö se on? (Sarkasmia)

     Siinä on ikävän teräviä kulmia ja nurkkia, siitä ei pääse mihinkään, se nyt vaan on tuo design sellainen. Ikävää jos et siinä yhtään kulmaa/nurkkaa näe, suosittelisin silmälääkärille menoa.

     Eipä silti, niin on iPhonessakin. Ei niinkään nurkkia, mutta ne reunat ovat kyllä vielä kamalammat kuin tuossa. En ymmärrä, ihan niinkuin nämä puhelimet olisi vain suunniteltu näytöllä, eikä mitään prototyyppiä olisi koskaan ollut. Sitten kun ensimmäinen tulee uunista ulos ja se tuntuukin käteen kamalalta:

     ”Voi prkl. No, tällä vedetään, ei me mitään enää muuteta.”

    3. Väitättekö, että Samsungin luureissaa olisi vaikka laadukkaammpi tuntuma? Ja et taida Heks tainnut olla edes kokeillut Lumioita kädessä perusteluistasi päätellen. Lumiat eivät tunnu muovileluilta, kuten samsungpaskat!

 8. @eemeli
  Eihän kukaan ole Sasmunki-luureista sanonut sanaakaan, puhun 920-suunnittelusta ja siitä, että mielestäni sitä on samoin kuin kaikkien muovisten palikoiden (Samsung myös…) kohdalla turha kehua tai spekuloida kun kaikki tehdään saman kaavan mukaan. 920 on vaan kaikkea muuta kuin hyvä käteen ja materiaalit ovat halvinta halpaa.
  Olen isolla operaattorilla töissä ja kokeilen näyttelyluurien lisäksi (betonitäytteisten) uusimmat puhelimet läpi vaikka koko laitetta ei olisi vielä edes myynnissä.
  Samsungpaska? Hieno argumentti, kaikki saavat ilmeisesti erilaisen tunteen pidellessään eri puhelia, mutta fakta on se, että Lumia-sarjalaiset ovat samaa paskaa ulkomuodoiltaan ja materiaaleiltaan jäljessä.

 9. Jos Lumia 920 on vähänkään yhtä hyvä kännyyn kuin Lumia 800, se on todella hyvä.
  Kun olen nyt vuoden ajan käyttänyt L800:aa, en ole edes ajatellut sen painoa ”terävistä” kulmista puhumattakaan, ennenkuin olen lukenut niistä näistä älyttömistä lausunnoista. Siis vuoden.
  Voi hiivatti! L920 on peräti 30 grammaa ”painavamp” kuin L800!
  Sanokaa Lumia, kun haluatte hyvää!

Kommentointi on suljettu!