Lumia 800 ylsi hattutemppuun: operaattoreiden myydyin puhelin lokakuussa

Nokian Lumia 800 oli myyntitilastojen selkeä tähti lokakuussa. Edullinen hinnoittelu nosti sen myydyimmäksi puhelimeksi DNA:lla, Elisalla ja Soneralla. Lumia 800 toisti näin helmikuussa tekemä hattutemppunsa, jolloin puhelin oli myös kolmen operaattorin listakärjessä.

Muut kärkisijat jakautuivat pitkälti Applen ja Samsungin kesken. Sekä Galaxy S III että iPhone 5 myivät hyvin, mutta samalla myös yhtiöiden edellisen sukupolven lippulaivat jatkoivat listoilla. Esimerkiksi Elisalla Galaxy S II ja iPhone 4S myivät seuraajiaan paremmin. Yritysasiakkaiden puolella iPhone 5 nappasi ykkössijan Elisalla ja Soneralla.

Nokia Lumia 800 teki paluun listan kärkeen uuden hinnoittelun ansiosta. Tämän lisäksi eilen keskiviikkona ennakkomyyntiin tulleen Nokia Lumia 920 -puhelimen kysyntä on erittäin suurta, mikä tulee entisestään vahvistamaan Nokia Lumia -malliston asemaa iPhone- ja Android-laitteiden rinnalla”, totesi henkilöasiakkaiden liittymäliiketoiminnasta vastaava johtaja Henri Korpi.

DNA:n myydyimmät puhelimet lokakuussa 2012:

 1. Nokia Lumia 800
 2. iPhone 5
 3. Samsung Galaxy S II
 4. Samsung Galaxy S III
 5. Samsung Galaxy Xcover
 6. iPhone 4S
 7. Nokia 113 (peruspuhelin)
 8. Samsung S5610 (peruspuhelin)
 9. Nokia Lumia 610
 10. Samsung Galaxy Y

Elisan myydyimmät puhelimet henkilöasiakkaille lokakuussa 2012:

 1. Nokia Lumia 800
 2. Samsung Galaxy S II
 3. Apple iPhone 4S
 4. Apple iPhone 5
 5. Samsung Galaxy S III
 6. Nokia C2-01
 7. Nokia Lumia 900
 8. Samsung Galaxy Xcover
 9. Nokia 300
 10. Nokia Lumia 610
 11. Samsung Galaxy GIO
 12. Apple iPhone 4
 13. Nokia 500
 14. Nokia C5-00 5MP
 15. Nokia Lumia 710

Elisan myydyimmät puhelimet yritysasiakkaille lokakuussa 2012:

 1. Apple iPhone 5
 2. Nokia Lumia 800
 3. Nokia C2-01
 4. Nokia Lumia 900
 5. Apple iPhone 4S
 6. Nokia E7-00
 7. Nokia C5-00
 8. Samsung Galaxy S III
 9. Samsung Galaxy Xcover
 10. Samsung Xcover 271
 11. Nokia Lumia 610
 12. Huawei F610
 13. Nokia Lumia 710
 14. Samsung Galaxy S II
 15. Nokia 300

Sonera Tukun myydyimmät puhelimet lokakuussa 2012:

 1. Nokia Lumia 800
 2. Apple iPhone 5
 3. Apple iPhone 4S
 4. Nokia Lumia 900
 5. Samsung Galaxy Xcover
 6. Samsung Galaxy SIII
 7. Nokia Lumia 610
 8. Nokia C2-01 Black
 9. Nokia 113
 10. Samsung Galaxy Gio

Soneran myydyimmät puhelimet yritysasiakkaille lokakuussa 2012:

 1. Apple iPhone 5
 2. Nokia Lumia 800
 3. Apple iPhone 4S
 4. Nokia Lumia 900
 5. Samsung Galaxy Xcover

23 kommenttia

 1. Kyllähän tuohon hintaan kaupaksi menee, puutteet antaa helpommin anteeksi. Harmi tosin Nokian kannalta, että tappioksi menee joka puhelin. Osat maksavat jo tuon verran.

  1. Nyt on kuitenkin jo pitkään ollut kiire myydä varastot tyhjäksi. Myymättä jääneet käyvisivät vielä kalliimmaksi.

 2. Joo, mutta tällä saadaan kuitenkin laajennettua käyttäjäkuntaa. Itse odottelen Lumia900:een WP7.8:n julkaisua ja oletan että puhelin pitäisi olla fiilikseltään lähellä WP8:a.
  Ainakin omat kokemukset luurista ovat sen verran positiivisia että Nokian valitsema strategia hamuta asiakkaita ”sisäänheitto” hinnoilla voi poikia jatkossa hyvää kun ensikynnys ostaa WP puhelimen ostoon on jo tehty.

 3. Eihän tuossa ole edes tilariviä. Kuka haluaa selata edestakaisin pitkää tiiliriviä että näkisi mitä tapahtuu? Ja se softamarket on edelleen aika aneeminen. Käytän mielenkiinnosta mobiilimaailmaa kohtaan rinnan Lumia 800 ja Samsung Galaxy puhelinta ja täytyy sanoa, että tuo 7.5 version Lumiat ovat kyllä selkeästi jäljessä käytettävyydessä ja softa-tarjonnassa. Tietysti tuohon hintaan mitä Nokia möi, olivat halpoja ja monelle varmasti hyviä ostoksia.

  1. Laita ne käytetyimmät ylös niin ei tarvitse skrollata. Toki wp7.8/8 aloitusnäyttö on parempi, kun mahtuu kuvakkeita paljon enemmän ja monet niistä ei isoa live tileä tarvitse.
   Itse olen käytettävyydestä päinvastaista mieltä vrt andoidiin. Kaupasta olen löytänyt ne sovellukset jotka haluan, mutta voihan siellä lisääkin olla niitä, ei se keneltäkään pois ole.

 4. Wp eivät mielestäni ole jäljessä softapuolella paljoakaan jos puhutaan järkevistä softista. Kyllähän google play kaupas on tavaraa vaikka ja kuinka paljon, mutta suurin osa silkkaa sontaa. Oon tuossa tehny ns. valmistelevaa tutkimustyötä itelle koskien luurin vaihtoa androidista lumiaan softien osalta. Ja kyllä mun täytyyy sanoa että suurin osa löytyy softista joko samalla nimellä tai vastaavanlainen.Ainoa pieni harmi löytyy groovesharkin puutteesta.

 5. Ei niitä softia tarvitse kaupassa sitä miljoonaa olla. Googlen ja Applen softavalikomissa on molemmissa hurjasti kuraa. Kyllä, Applellakin.

  Lumiaa kun oppii käyttämään, siitä ei tee enää mieli vaihtaa pois. Ei vaikka vieressä on iPad.

  1. Onhan sitä kuraa Microsoftin kaupassakin 🙂 Mutta tottakai sitäkin mahtuu enemmän Applen ja Googlen kauppoihin. Ja ihan oikeassa olet, aivan liikaa hehkutetaan sitä sovellusten määrää.

   Siitähän oli tutkimuskin, että 400000 sovellusta ei ole koskaan ladattu Appstoresta. Sitä en tiedä, onko tuossa perää, mutta aika monella sivustolla oli tämä uutinen. Osoittaa kyllä varsin hyvin sen, että riittää, kun löytyy ihmisten käyttämät sovellukset, kuten Spotify, Angry Birds, Kindle, ym.

 6. Aikanaan mulla oli muutaman kuukauden käytössä Lumia 800. En tykännyt yhtään – palasin iPhoneen. Ainakin silloin sovelluksia tuntui olevan tosi vähän. Nykyisinkin esim. Spotifyta ei ole tarjolla WP8:lle.

 7. Tulipa itsekin hankittua Lumia 800 valkoisena temppuilevan SGS+:n tilalle. Parin päivän kokemuksella ihan positiivinen peli. Miinuksena ”aidon” dropbox sovelluksen puute. Siirryinkin käyttämään skydrivea, mutta ipadin quickoffice ei taas tue sitä…

 8. WP on suunnattu selvästi aikuisemmalle asiakasryhmälle. Väkisinkin tulee mieleen että on tehty liikemiehille jne, ei tuoksu eikä maistu miltään mutta toimii. Aivan kuten esim. automaailmassa Golf, corolla jne. WP on neutraali alusta, ilman turhia hötkyilyjä. Ja eihän sitä voi kiistää etteikö android olisi suunnattu enemmän teinipojille. On tässä WP :ssä kyllä pahoja puutteitakin. Suurin niistä on fonecta callerin toimimattomuus ja kuvien jakaminen facebookkiin on androidissa huomattavasti helpompaa. Samoin google mapsin kartat hakkaa nokian kartat mennen tullen, varsinkin nyt kun tuli navigointi suomeenkin. Androidilla oli helppo etsiä googlesta jokin firma ja sitten vain klikata sitä navigointi nappulaa niin heitti suoraan osoitteen navigointiin, wp ssä & nokiassa joutuu sormin tökkimään osoitteen. Että joo kyllä android on edistyksellisempi käyttis kuin wp. Mutta jos haluaa hillityn liikemieslookin niin WP on valinta.

  1. Millä perusteella väität, että Androidissa kuvien jakaminen Facebookkiin on helpompaa?
   Kun otat Lumia 800 kuvan, niin meneen tasan kaksi kosketusta, kun kuva on Facebookissa.

   Millä perusteella joudut tökkimään pelkästään Lumialla osoitteen sormin? Kosketusnätöllisiä puhelimia käytetään yleensä sormin tökkimällä. 😉
   Ja sen firman voit etsiä myös Nokia Mapsillä.
   Sitä paitsi Nokia Maps on todettu monissa arvioissa tämän hetken parhaaksi kartta/navigaattori palveluksi.

   Fonecta Caller toimii myös Lumia 800 luurissa.

   Itse asiassa WP:stä saa erilaisilla teemoilla ja sovelluksissa (esim. kuvat, Marcetplace, jne.) vaihtuvilla taustoilla TODELLA paljon räväkämmän ja persoonallisemman, kuin Androidpaskassa.

   1. Entäs Facebook chatissa jakaminen? WP:n Fonecta Caller on hyödytön verrattuna Android versioon.

    1. Haluatko kertoa, mikä siinä WP versiossa ei miellytä?

    2. Niin ja chatissä jakaminen onnistuu niin ikään kahdella kosketuksella

    3. Windows Phone ei mahdollista fonectan hakea tuntemattoman numeroa jo puhelun tullessa (ei toimi edes WP8). Samaa sarjaa nämä WP 7.5 ”moniajon” kukkaset, kuin että et voi laittaa Sport Trackeria taustalle kun se menee sleep tilaan ja lakkaa toimimasta. Tuo olisi kyllä kiva varmistaa että saako WP:llä lähetettyä kuvan tai linkin Facebook chattiin, en sellaista ole keneltäkään kuullut että toimisi. Windows Messengeriin kyllä onnistuu mutta hyöty pieni.

    4. No olisit heti selventänyt.

     Sen verran vielä sanon, että kyllä minä pystyn ainakin omalla Lumialla pitämään lenkillä Sports Trackeriä päällä samaan aikaan, kun kuuntelen musiikkia ja molemmat pelittävät

   2. Fonecta Caller ei toimi Lumia 800:ssa kuin rampautettuna puhelinluettelona. Se ei hae tuntematonta numeroa Fonectalta luurin hälyttäessä.

   3. Mutta siihen se ”moniajo” rajoittuukin. Jos laitat Sport Trackerin backgroundille, kun vastaat puheluun, otat kuvia tms niin se ei sillä aikaa trackaa. Aivan käsittämätöntä.
    Olisi kiva tietää joko moinen toimisi Windows Phone 8 laitteissa. Nämä on tietysti akkukeston kannalta huonontavia asioita, mutta yksikään Windows Phone laite ei ole vielä akkukestolla loistanut, vaikka on ollut vain singlecore suorittimia ja nyt 920:ssa iso akku.

  2. Täytyy sanoa etten ole mistään sanomastasi samaa mieltä.

 9. Joo, Olli ei tiedä kyllä mistään mitään. Facebookiin jakaminen muka hidasta…

Kommentointi on suljettu!