RIM esittelee ensimmäiset BlackBerry 10 -pohjaiset puhelimet tammikuun lopussa

Kanadalainen RIM on vihdoin saamassa pitkän urakkansa valmiiksi, sillä yhtiö valmistautuu esittelemään ensimmäiset seuraavan sukupolven BlackBerry 10 -alustaan pohjautuvat laitteet. Valmistaja on ilmoittanut, että alustan virallinen lanseeraus maailmanlaajuisesti tapahtuu 30. tammikuuta. Samalla yhtiö lupautuu esittelemään kaksi uuteen alustaan perustuvaa puhelinta.

Ensimmäisen kerran RIM kertoi BlackBerry 10:stä toukokuun alussa. Se on täysin uudelle pohjalle suunniteltu mobiilikäyttöjärjestelmä, jonka lähtökohtana ovat kosketusnäytölliset laitteet. RIM on kuitenkin luvannut jatkaa myös QWERTY-laitteiden valmistamista, jotka ovat muodostuneet yhtiön tavaramerkiksi viime vuosien aikana.

Kanadalaisvalmistaja kutsuu paljon eleitä hyödyntävää käyttöliittymäänsä nimellä BlackBerry Flow. Se mahdollistaa RIM:n mukaan saumattoman navigoinnin avoimien sovelluksien välillä. BlackBerry Hub puolestaan kokoaa yhteen kaikki saapuneet ilmoitukset, joihin käyttäjä pääsee käsiksi yksinkertaisella eleellä milloin tahansa.

Yrityskäyttäjät ovat suosineet pitkään varsinkin Yhdysvalloissa RIM:n mobiilituotteita. Niinpä yhtiö on rakentanut uuteen alustaansa BlackBerry Balance -toiminnon, joka tallentaa henkilökohtaiset tiedot ja työhön liittyvän datan omille tileilleen. RIM kehuu tilien välillä vaihtelun olevan helppoa ja turvallista, sillä työprofiili on täysin salattu.

Kanadalaisvalmistaja ei paljastanut tulevista puhelimistaan yksityiskohtia. Niiden testaus on joka tapauksessa parhaillaan käynnissä yli 50 eri operaattorilla ja lisää on luvassa tulevina viikkoina.

Lähde: Engadget