Opiskelijat kehittivät mielenkiintoisen näppäimistön iPhonelle

Tietotekniikan opiskelijat Iso-Britanniassa ovat onnistuneet kehittämään varsin mielenkiintoisen näppäimistöratkaisun iPhonelle. Ideana on luoda täysimittainen näppäimistö pöydälle ja mitata jokaiselle painikkeelle oma värinä puhelimen sisäistä kiihtyvyysanturia hyödyntäen. Näin puhelimen eteen voidaan luoda virtuaalinen näppäimistö ilman ylimääräisiä lisälaitteita.

Konsepti perustuu täysin iPhonen sisäiseen kiihtyvyysanturiin, jota käytetään rekisteröimään painallukset. Kun puhelin lepää pöydällä, tunnistaa se eri kohtaan tehdyt näpäytykset toisistaan poikkeavien värähtelyiden ansiosta.

Puhelimen varsin heikon kiihtyvyysanturin vuoksi painalluksien tunnistustarkkuus on 80 prosentin luokkaa. Jotta tarkkuutta voitaisiin parantaa, tarvittaisiin huomattavasti herkempi anturi. Idean kehittäjä Florian Kraeutli sanookin kyseessä olevan vain konsepti, jota ei tässä vaiheessa ole suunniteltu kaupalliseen käyttöön.

Lähde: BGR

3 kommenttia

  1. Olisivat nyt keksineet vielä keinon kääntää iPhonen näyttöä sen tarvittavat 90 astetta. Käsittämätöntä, että iPhonen kaltaisesta ja hintaisesta laitteesta puuttuu tuo ominaisuus plus widgetien käyttömahdollisuus. Ja juuri näiden laitteiden yhteydessä puhutaan siitä ’upeasta’ käyttökokemuksesta…

    1. Widgetit hämmentää itseäkin (myös WP:n kohdalla), mutta iPhone tosiaankin osaa tuon näytön käännön. Ainakin oma 5:seni osaa sen siinä missä viereinen Lumia tai Galaxykin.

Kommentointi on suljettu!