Nokian kartat ovat nyt HERE, palvelu myös iOS:lle ja Androidille

Ovi Maps, Nokia Maps ja HERE. Nokia on jälleen muuttanut karttapalvelunsa nimeä. Yhtiön uusi paikkatietobrändi on HERE ja sen tavoitteena on tarjota ensimmäisenä pilvipalveluna maailman parhaat kartta- ja paikkatietopalvelut lukuisille eri laitteille ja käyttöjärjestelmille.

Ihmiset haluavat erinomaisia karttapalveluita. HERE:n ansiosta voimme koota paikkatietotarjontamme yhteen, ja tarjota kuluttajille aikaisempaa paremman tavan tutkia, löytää ja jakaa heidän ympäristöönsä liittyvää tietoa”, Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop sanoi. ”Lisäksi voimme laajentaa 20 vuoden mittaisen kokemuksemme paikkatietopalveluista uusiin, myös muihin kuin Nokian, laitteisiin ja käyttöjärjestelmiin. Uskomme, että näin yhä useammat ihmiset hyötyvät kartta- ja paikkatietopalveluistamme ja myös osallistuvat niiden kehittämiseen.

Uuden nimen lisäksi yhtiö ilmoitti tuovansa karttapalvelunsa myös iOS– ja Android-alustoille. Applen mobiililaitteille HTML5-pohjaisen palvelun pitäisi olla ladattavissa ilmaiseksi muutamien viikkojen sisällä App Store -kaupasta. Se tarjoaa offline-toimintoja, ääniohjatun kävelynavigaation ja julkisen liikenteen karttapalveluita. Androidille yhtiö esitteli referenssisovelluksen ja aikoo tuoda markkinoille HERE-kehitystyökalut vuoden 2013 alkupuolella, joiden avulla Androidille voidaan kehittää Nokian paikkatietoihin keskittyviä palveluita.

Osana HERE-brändiä Nokia esitteli myös LiveSight-teknologian. Se perustuu erittäin tarkkoihin 3D-karttoihin. Ensimmäinen teknologiaan hyödyntävä sovellus on Lumia-älypuhelimiin kehitetty Nokia City Lens -opas.

Uusi brändi kartta- ja paikkatietopalveluille on Nokialta oikea liike. Yhtiön vahvuudet tällä alueella ovat maailman johtavia. Uskomme, että karttojen ja sijaintitiedon merkitys kasvaa edelleen, kun seuraavan sukupolven laitteita ja palveluita kehitetään eri segmenteiss,,”sanoi johtaja Crawford Del Prete IDC-tutkimusyhtiöstä.

11 kommenttia

 1. Tyhmä nimi, tyhmää antaa myynti valtit pois????

 2. Here on mielestäni hiukan kömpelö nimi. Nokia Maps oli parempi. Sitä patsi miten tuo suomennetaan? ”Täällä”? ”Tässä”?

  Ja ihmiset sanovat: ”Käytin Here karttoja, jotta pääsin perille.”

  Sanokaa joku, että tämä nimi ei ole totta!!!

  1. Here, niin hölmö kuin se onkin, sopii paljon paremmin Microsoftin suuhun kuin vahvasti suomalainen sana Nokia. Milloinkas muuten Nokia sitten myy itsensä kirjaimellisesti…

   1. Niin mutta miksi nimi ei olisi voinut olla vaikka vain ”Maps”?

 3. Ennen käytin googlemäpsiä. Käytänkö tästä lähin hieriä vai hereä? Vai täällää vai tässää?

 4. WTF, mikä nimi. Vanha ”Nokia Maps” oli ihan hyvä, ainakin parempi kuin tää uusi. Muuten ihan kiva, että tuovat kartat muillekin käyttöjärjestelmille näin käyttäjän näkökulmasta. Mutta miten Nokia hyötyy tästä? Yrittävät ilmeisesti luoda jotain brändin tapaista.

 5. Voisiko karttoja kutsua Nokia HERE- kartoiksi tai vain HERE- kartoiksi?

  1. Saa nähdä tuleeko edes vanhemmille Lumioille.

Kommentointi on suljettu!