Lumia 920 nousi brittiketjun listakärkeen

Nokian uudet Lumiat ovat jo saapuneet myyntiin osassa maailmaa ja samalla on käynnistynyt niiden menestyksen arvailu. Viralliset myyntiluvut julkaistaan todennäköisesti vasta Nokian seuraavassa tuloskatsauksessa, joten kaikki ennen sitä on pelkkää arvailua. Niinpä myös seuraava positiivinen merkki kannattaa ottaa rauhallisesti, sillä kaikki varmasti muistavat edellisen sukupolven Lumioiden kohtalon hyvistä signaaleista huolimatta.

Joka tapauksessa. Uunituore Nokia Lumia 920 on noussut verkkokauppa Expansyksen kuluvan viikon myydyimmäksi puhelimeksi. Uusi Windows Phone 8 -alusta vaikuttaisi kiinnostavan kyseisen ketjun asiakkaita muutenkin, sillä artikkelin kirjoitushetkellä HTC Windows Phone 8X:n musta versio on sijalla kolme ja HTC Windows Phone 8X:n sininen versio sijalla kahdeksan. Muutoin kärkikymmenikkö on Android-laitteiden vallassa.

Lumia 920 saapuu Suomessa myyntiin 22. marraskuuta. Siitä odotetaan edellisten mallien tavoin suurta hittiä Nokian kotimarkkinoilla.

Lähde: Phone Arena

26 kommenttia

 1. Hienoa jos Lumia 920 saa hyvän startin. Se ei kuitenkaan riitä kilpailtaessa muita vastaan, mutta nyt olen luottavainen sen suhteen, että Lumiat tulevat pärjäämään hyvin. Varsinkin viimeinen neljännes tulee olemaan hyvä Nokialle, kun vanhoja Lumioita on mennyt hyvin kaupaksi ja jos vielä joulumyynti osuu nappiin, niin a’vot!

 2. Uskon kyllä että Lumia 920:n myötä nokialla alkaa taas busines luistamaan. Senverran loistava kokonaisuus koko puhelin on, niin raudan, softan kuin palveluiden osalta.

  1. Loistava? 2 vuotta vanhaa rautaa ja marginaalikäyttis. Sama kuin olisit ostanut Amigan 2005.

   1. Kertoisitko, mikä puhelimen raudassa on kaksi vuotta vanhaa?

    Mielestäni siinä on kaikki tämän hetken parhaat ominaisuudet.

    1. Vieras, mitä väliä sillä on? Luuletko että se wp:n käytössä näkyy jotenkin? Kaikki toimii ihan sulavasti jo lumia 800 spekseillä, eli hyvin matalilla sellaisilla. Tämä ei ole Android. Lisäksi tietääkseni mikään sovellus tai peli (ylipäätään mikään millään puhelinalustalla) ei tarvitse tuota korkeampia speksejä.

    2. Wp ei tarvitse niin suurta prossua. Eikä suorittimet tee puhelimesta vanhentunutta, jos kaikki muut ominaisuudet ovat parempia, kuin kilpailijoilla.

    3. ::jake::, olet toisaalta ihan oikeassa. Munkin taskulaskin toimii tosi sulavasti, ja ihmettelen monesti miksi älypuhelimet vaatii niin älyttömät speksit.

    4. Olen kyllä. Taskulaskimenkin saa lagaamaan jos optimointi ei ole kunnossa 😉

  2. Toivottavasti bisnes lähtee luistamaan. Nokia on tehnyt niin hyvän puhelimen kuin näillä palikoilla (wp) on mahdollista. MS ei taas ole tehnyt niin hyvää työtä kuin olisin toivonut, wp8 ei innosta mitenkään erityisesti wp7.5:n verrattuna, yllättävän vaisu päivitys. Nyt se on kiinni siitä, innostuuko kuluttajat ja kehittäjät alustasta. Toivon että kyllä, ettei tarvitse vaihtaa androidiin. Pidän kuitenkin eniten wp:n lähestymistavasta.

   1. ::jake:: : mikään windowsin sisältävä tuote ei toimi sulavasti eikä tule koskaan toimimaankaan
    Eemeli: Se on totta että prossu ei tee puhelimesta vanhentunutta, jos kaikki muut ominaisuudet ovat parempia, kuin kilpailijoilla mutta lumioissa mikään ei ole parempaa kuin kilpailijoilla vaan kaikki on paljon huonompaa

    1. Taidat Eemeli olla uusi täällä. Protip: Raef sekä Jorpa ovat jonkun 16-vuotiaan peppukipeän applepoitsun trolli accountteja, eli toisinsanoen kyseisen vilpertin kommentit kannattaa korkeintaan oikolukea.

 3. Kyllä se WinPhonen tiilimuuri on jo nähty ja kelpaamattomaksi todettu, myyntiluvut puhuvat puolestaan. Ei auta vaikka olis mitä ihmeteknologiaa jos näytöltä ei löydy tuttua ikonipohjaista käyttöliittymää. Android jyrää ja Nokian johdon kannattaisi jo ymmärtää karu totuus.

  1. Wp8ssa ja WP 7.8 aloitusnäytölle saa 30kpl kerralla näkyviin niitä ”ikoneita”. Ainoastaan ei saa pyöreillä kulmilla niitä…. Enemmin kuin esim iphonessa

 4. Valkoinen 920 listaykkösenä, muita värejä ei vielä saatavilla. Nokian 920 on paras näyttö, kamera, muotoilu ja kestävyys. Lisäksi löytyy Qi-lataus ja NFC(lähikommunikointi). Näillä ominaisuuksilla pesee kilpailijat! Ja hintakin huomattavasti edullisempi kuin vastaavat Iphone 32GB tai Samsung S3 32GB.

  1. Hyvin on alkuun kyllä mennyt, toivotaan että pysyykin kiinnostus, kilpailua tarvittaisiin…

   Kamera 920:ssä (ehkä) on paras mitä tällä hetkellä löytyy (en tiedä kuinka paljoa, kun en ole päässyt kokeilemaan. Testit eivät ole uskottavia enää kusetusten jälkeen..), Kestävyys oli kanssa ilmeisesti ihan hyvää, mutta muita en kyllä allekirjoita.

   Muotoilu on niin mielipidekysymys, ettei siitä voi edes sanoa missä on ”paras” (omasta mielestäni N9/800, 900-Lumia -muotoilu on kamalaa sontaa ja erittäin epämukava käytössä. Qi-lataus ja NFC löytyvät puolta halvemmistakin (ja silti teholtaan samassa luokassa) olevista laitteista (Nexus 4).

   Näytöstä en myöskään tiedä, ennekuin itse näen, mutta veikkasin suuresti, että Lumiaa viedään kuin sikaa säkissä. Perustuen muihin vertauksiin (esim. 920 näyttö vs. HTC One X SuperLCD2). Omasta mielestäni SuperAMOLED+ on vaan *niin* paljon parempi, ettei millään muulla ole vielä ollut mitään saumaa päästä edes lähelle. Itse en niin dpi-määrästä välitä, vaan omasta mielestäni tärkeämpi katselumukavuuden suhteen on värien toisto. Vaikka olisi kuinka tarkka näyttö tahansa, ei se paljon pelasta jos musta on harmaata ja punainen pinkkiä 🙂
   (esim. iPhone5:n näyttö häviää selvästi SuperAMOLED+ näytölle muissa paitsi dpi:ssä.)

   1. No, riippuu millainen amoled siellä on taustalla. Jos se on Pentile, niin eipä sitä kaksiseksi voi kehua. RGB stripe sit taas asia erikseen, mutta eipä taida S3:ssakaan moista olla.

    1. Jep. Siksipä juuri Plus-mallia tarkoitin. Eikä ole S3:ssa, kuten arvelit. On muuten asia mitä en millään ymmärrä. Miksi, oi MIKSI Samsung ei pistänyt huippumalleihinsa (S3, Note, Note2) Plus-mallin näyttöä, vaan tuon typerän Pentilen… S2 -> S3 ”päivityksellä” saa itselleen huonomman näytön.. -_-

     En itseasiassa tiedä, onko missään muualla SuperAMOLED+ näyttöä käytössä, kuin Galaxy S2 ja Tab 7.7 Ei ainakaan mieleen heti tule. Mutta on tuo S2:n näyttö vaan niin penteleen hyvä, että tekisi mieli myydä oma Note pois ja hankkia S2 tilalle. (Varsikin kun tää Tabikin on, niin ei tuota isompaa näyttöä niin tarvii luurissa.)

 5. Hienoa jos Lumiat myy, se pitäisi jo tämän tasoisilla puhelimilla ansaita. Mielestäni markkinoiden paras puhelin tällä hetkellä.

 6. Eittämättä markkinoiden paras luuri tällä hetkellä.

  Jotenkin vaan ihmetyttää tuo joidenkin jatkuva ”hyi ei yök Nokia-jankutus”. Jotenkin en vaan itse jaksa ymmärtää, että mitenkä nuo kaksi (iOS ja Android) ovat niin kovin mageita. Mielestäni molemmat käyttöliittymät ovat erittäin vanhahtavia ja kankeita.

  Luulen että tämä johtuu ”fanituksesta”, eli kun on jossain vaiheessa tuollainen ostettu ja haukuttu Nokiaa, niin nyt se on sitten aina ihan syvältä ja aivan sama mitä se tekee, niin se on kuitekin huonoa. Kummallista!

  1. Se on se, että nyt on trendikästä ja seksikästä haukkua Nokiaa.

    1. Eikai se mitään trendikästä ole, sama kuin jotain puukotettua mummoa potkis.
     Paras? Millä mittarilla? Mielipiteitä nuo on. Ja eikä tuo haukkuminen kyllä yleensä pelkästään nokiaan suuntaudu, windows tuossa varmaan on se joka eniten tökkii, mutta Nokia on ainut joka on pelkästään siihen henkensä ripustanut.

    2. Mittarilla mm. käyttis, akku, näyttö, kamera, yms, yms.

Kommentointi on suljettu!