Oletko valmis? Jolla esittelee mobiilialustansa 21. marraskuuta

Kesällä kohua aiheuttanut Jolla on vihdoin siirtymässä sanoista tekoihin. Kesän ja syksyn aikana yhtiö on keskittynyt nostattamaan hypeä kehumalla MeeGon perintöä jatkavan alustansa tarjoavan uudenlaisen käyttökokemuksen. Yhtiö on puhunut paljon moniajon tärkeydestä ja eleliikkeistä, mutta mitään sen konkreettisempaa Jolla ei ole kyennyt Sailfish-koodinimellä tunnettavasta mobiilialustastaan paljastamaan.

Pian savuverho Jollan projektin ympäriltä hälvenee. Jolla valmistautuu parhaillaan Slush-tapahtumaan, joka järjestetään Helsingissä 21. marraskuuta. Yhtiön tuore toimitusjohtaja Marc Dillon nousee lavalle kyseisenä päivänä kello 11:15 esittelemään Sailfish-käyttöjärjestelmään.

Uuden alustaversion lisäksi saatamme nähdä lavalla myös Jollan ensimmäisen puhelimen. Toivottavasti esillä on vähintäänkin jonkintasoinen kehittäjälaite, jotta Sailfishistä saadaan mahdollisimman realistinen kuva.

Mitä lukijamme odottavat Jollan alustalta?

Lähde: e’s Phoneblog

17 kommenttia

 1. ”tärisen ja vapisen” odotuksesta. Tunnelma on kuin suuren urheilujuhlan alkua odottaessa joskus nuorenpana. Koska kyseessä ei ole uskon asia, niin toivon tähänastisen alkulämmittelyn muuttuvan konkretiaksi – sellaiseksi joka ”meidän on annettu ymmärtää” …Meego, uudenlainen käli, ym innostavaa!

   1. Minua kiinnostaa enemmänkin kuin urheilujuhla – ja kyllä, olen tosissani.

 2. Sailfish on vakavasti otettava brandy eli pränti. Ovelasti ajoitettu debyytti päivää ennen Windows 8 Nokian kauppoihin tuloa antaa odottaa uutta konkreettista luuria. Ihan tässä sukkapöksyt pyörivät jalassa!

  1. Blogis on kyllä jotain ihan odottamatonta 🙂

 3. Bring it on, niin voin heittää vesilintua tällä Lumialla. 🙂

 4. Olen valmis! Jollalta odotetaan keskitason raudalla olevaa puhelinta ainakin 720p näytöllä. Käyttöliittymän tulee olla intuitiivinen ja toivottavasti muistuttaa N9:ä. Blackberry 10 näyttäisi olevan saanut siitä vaikutteita. Myös sovelluksia lienee hyvin saatavilla, koska Jollan pitäisi pystyä ajamaan Android-ohjelmia.

 5. Ollut valmis jo viime kuun alusta:

  http://jollaforum.net/4-10-12-ensi-kuussa-iso-hetki-t130.html

  Ja odotukset? Kosketusnäyttö, jota ei tarvitse aina edes koskea, eli eleitä voisi huitoa myös ilmassa. Puhelin sitten aikanaan jämäkkää rakennuslaatua ala Lumia 920, mutta kevyempänä.

  Blackberry 10 on tosiaan ottanut vaikutteita N9:in käyttiksestä. Mutta Jollalta pitää odottaa vielä reilusti repäisevämpää otetta.

 6. N9 stä jos pistävät paremmaksi, niin hankintaan menee. Lumia 920 muotoilu on hyvä, mutta windows ei käy meegoon tottuneelle.

 7. Odotuksia on luotu valtavasti, eikä niiden määrään nähden voi olla tulossa mitään yllätyksiä. Kunhan tekevät perusvarman (kuten N9) puhelimen josta ei tarvitse maksaa mitään j-lisää tyyliin Apple.

  Kunhan N9 saa arvoisensa seuraajan, aluksi. Sitten pitää tulla useampiin hintaluokkiin laitteita mielummin ainakin kymmenkunta erilaista.

Kommentointi on suljettu!